Første lansering fra Forgerock

Første lansering fra Forgerock

Sun-ekser med håndfast bevis på at friprog-fellesskapet duger.

- Dette er en viktig milepæl for OpenAM-fellesskapet, sier strategisjef Simon Phipps i det norske selskapet Forgerock i en pressemelding.

De slipper nå sin første fullstendige versjon av OpenAM, OpenAM 9.5, som er utviklet på friprog-dugnad de siste 18 månedene.

Tok over friprog

Computerworld fortalte i mai om det nye selskapet, som ble stiftet av Lasse Andresen, tidligere programvaresjef i Sun. Phipps jobbet tidligere som friprog-sjef i samme selskap.

Da Sun og Oracle fusjonerte, tok Forgerock over en rekke Sun-produkter som var sluppet som fri programvare. Og med produktene, også felleskapene, eller "community-ene". Hovedsaklig dreier det seg om verktøy for identifikasjonskontroll (IAM) og portalløsninger, som de satt sammen til sin egen applikasjonsplattform. Der finner man blant annet OpenSSO, som nå heter OpenAM.

Fornøyd Andresen

Med sin første større lansering, viser Andresen og Phipps at de er i gang med å få hjulene til å rulle i selskapet som ennå er relativt lite, men har ambisjoner om å bli noe mer.

- Dette er en meget bra dag, forteller Andresen til Computerworld.

- Både for OpenAM-fellesskapet og for selskap som har basert tilgangskontrollen til deres forretningskritiske løsninger på denne programvaren.

Les om:

Fri Programvare