Friprog-far kommer til Norge

Friprog-far kommer til Norge

Den hårfagre Richard Stallman vil dele sine visjoner om en fri fremtid med oss nordmenn.

Mandag 23. februar kommer Richard Stallman til storsalen i Chateau Neuf for å holde foredrag.

- Richard Stallman er pioneren innen fri programvare og han har arbeidet aktivt for å utbre denne typen programvare siden begynnelsen av 1980-tallet, forteller universitetslektor Gisle Hannemyr ved Universitetet i Oslo i en pressemelding.

Stallman oppsummeres på Wikipedia som en amerikansk "aktivist for programvare-frihet, hacker og utvikler". 55-åringen har jobbet med flere alternativer til opphavsrettigheter, blant annet GNU General Public License og såkalt "copylefting". Han omtales som fri programvares far.

LES OGSÅ: - Lurer studentene til dyr programvare

Foredraget han skal holde i Oslo kalles "Copyright vs. Community in the Age of Computer Networks - Free software and beyond.". Det tar, som navnet tilsier, for seg problemer rundt opphavsrettigheter i våre internett-dager.

- Foredraget vil ta utgangspunkt i opphavsrett til programvare, men omhandler også opphavsrett mer generelt i forbindelse med dagens internett, fortsetter Hannemyr.

Han skal introdusere Stallman, og lede diskusjonen etter foredraget.

For våre lesere vest i landet, finnes det også håp om å høre den langhårede og skjeggete mannen. Torsdag 19. februar besøker han universitetet i Bergen.

LES OGSÅ: Størst på open source

Fri Programvare