Friprog-Norge utvider horisonten

Friprog-Norge utvider horisonten

Ny portal lar frie nordmenn samarbeide med Europa. Friprog-Heidi jubler i Paris.

Friprog, det uavhengige norske kompetansesenteret for fri programvare, er for tiden til stede på Open World Forum i Paris som varer torsdag til fredag denne uken.

Derfra kan Heidi Austlid blant annet meddele om at EU nå utvider sin portal for fri programvareprosjekter.

- Den nye portalen gir mulighet til å søke på tvers av mange nasjonale portaler for delingsprosjekter, sier hun.

Integreres i Delingsbazaren

Nå skal Europa kunne dele og gjenbruke 1700 ulike prosjekter. De nye funksjonene i prosjektet skal integreres i den norske Friprog-portalen Delingsbazaren.

- Dermed vil kan norske kommuner og offentlige aktører dele og gjenbruke på tvers av Europa. Og norske prosjekter kommer kjappere ut i Europa!, sier Austlid.

Hun eksemplifiserer med at for eksempel Røyken kommune nå lettere kan ta i bruk prosjekter for eksempel fra "Paris kommune".

- Kommunesektoren likner uansett hvilken europeisk kommune man er i. Også er det fint å få gjenbrukt noen norske systemer.

- Krigen er over

Austlid mener konferansen i Paris bærer frukter.

- Her er det rundt 1500 mennesker fra land i hele verden, hvor av 1470 riktig nok er menn i dress. Men det betyr ikke bare kortere dokø for kvinnene, det betyr at man også snakker om forretningsmodeller og reell deling av store prosjekter. Det kommer folk både fra forretnignssiden, kompetansesiden og kundesiden. Det er interessant at man klarer å skape en felles arena for dette, sier hun.

- «Krigen» er forbi, og det er deilig å se. Ikke bare i Norge, men i hele verden

Fri Programvare