Friprogsenteret kårer årets prosjekt

Friprogsenteret kårer årets prosjekt

Send inn ditt forslag til beste prosjekt innen fri programvare.

Friprogsenteret innfører prisen for årets fri programvare-prosjekt.

– Vi ønsker å sette fokus på de beste prosjektene basert på fri programvare i det norske markedet, forteller direktør i Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, Heidi Arnesen Austlid.

Offentlige og private

Alle prosjekter i offentlig og privat sektor kan delta i kåringen.

– Vi ønsker først og fremst å løfte fram virksomheter som anvender fri programvare i sitt daglige virke. Leverandører av programvaren kan derfor ikke nomineres, forklarer Austlid.

Kriteriene for utmerkelsen er at virksomheten skal ha utviklet fri programvare med stor delingsverdi for andre virksomheter. I tillegg må virksomheten ha synliggjort verdien av fri programvare og gjennomført prosjekter basert på åpne standarder.

Eksplosiv vekst

Utbredelsen av fri programvare har internasjonalt opplevd en eksplosiv vekst de siste årene. Ifølge det anerkjente analyseselskapet Gartner, vil over 80 prosent av it-løsninger være basert på fri programvare innen 2012.

– Norske virksomheter ligger langt fremme i utviklingen. Med denne prisen håper vi å stimulere til ytterligere vekst, sier Heidi Arnesen Austlid.

Frist for innlevering av nominasjon er 20. mars 2010. Vinneren annonseres 19. april under Goopen, en årlig konferanse som arrangeres av Friprogsenteret i samarbeid med en rekke aktører i offentlig sektor og privat sektor.

Fri Programvare