Gavmild vinner av friprog-prisen

Gavmild vinner av friprog-prisen

Elkjøp gir egenutviklet kode tilbake til friprogmiljøet.

I går delte Friprog ut sin årlige pris for Årets fri programvare-prosjekt. Vinneren ble Elkjøp, som i en årrekke har brukt ulike løsninger basert på fri programvare i sine webtjenester.

- Vi har jobbet mye med åpen programvare, både fordi de er billige og fordi de har god kvalitet, sier Robert Grefstad, it-direktøren i selskapet som mottok prisen i Oslo.

Han påpeker at Elkjøp også har gitt tilbake en del av sine egenutviklede løsninger til friprogmiljøet.

- Hvis ikke det er konkurransedyktige deler av det vi utvikler gir vi det gjerne tilbake til miljøet. det nytte rikke at vi skal forvalte selv en portefølje med all slags løsninger, sier Grefstad.

Ifølge Svein Erik Wilthil, underdirektør i avdeling eKommune i KS som delte ut prisen, var det ikke lett å velge en vinner.

- Det var ikke en enkel beslutning, det var mange gode prosjekter. Vi har hatt gode debatter i komiteen som har gjennomgått alle forslag, sier han til Computerworld.

Virksomhetskritiske prosjekter

I vurderingen fra juryen står det følgende:

"Når vi har vurdert kandidatene har vi sett etter kandidater som har utviklet fri programvare med stor delingsverdi for andre virksomheter. Vi ser også etter kandidater som gjennom bruk har synliggjort verdien av fri programvare. Videre har det vært viktig at man kan vise til prosjekter basert på åpne standarder. Vinneren av årets pris har levert på alle disse områdene!"

"Vinneren benytter en rekke fri programvare-produkter og -teknologier i sin virksomhet, og viser derigjennom hvordan disse kan anvendes i virksomhetskritiske løsninger. Videre er de rause, og deler gjerne det de har utviklet med andre virksomheter og prosjekter. Vinneren gir også store bidrag tilbake til det økosystemet de har høstet fra. "

Elkjøp

Det ble altså Elkjøp som stakk av med seieren. Prosjektet beskrives slik:

Elkjøp benytter en rekke open source produkter og teknologier i sin virksomhet, og viser derigjennom hvordan disse kan anvendes i en enterprise setting (stor distribuert organisasjon). Videre er de rause, og deler gjerne med seg av de har utviklet (ofte er det utviklet av eksterne konsulenter ettersom programvareutvikling ikke er kjernevirksomhet).

Hvilke friprog-teknologier er det Elkjøp egentlig benytter? Les videre på neste side!

Les om:

Fri Programvare