Kronprins Haakon på Goopen

Kronprins Haakon på Goopen

Norges største it-konferanse for fri programvare får kongelig besøk.

Ifølge en pressemelding fra Friprogsenteret vil kronprinsen overvære deler av konferansen og møte deltakere på Goopen.

Blant annet skal han være til stede under presentasjonen til Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales, utviklingsminister Heikki Holmås og konserndirektør Kristin Skogen Lund i Telenor Nordic.

De tre skal presentere en avtale som sikrer gratis tilgang til Wikipedia i forskjellige land i Asia og på Balkan.

Teknologi viktig for bistand

Teknologi vil bli en viktig del av bistandsarbeid, og åpen og fritt tilgjengelig informasjon vil bli viktig for å minske skillet mellom i- og u-land.

Det digitale skillet skal bli mindre.

Tilgang til Wikipedia er en viktig bidragsyter i dette arbeidet, heter det i meldingen.

Deling av informasjon, gjenbruk og samarbeid på teknologifeltet gir raske resultater, både i bistandsarbeid og it-bransjen forøvrig.

Ved å bruke fri og tilgjengelig teknologi og fri programvare er det enkelt å rulle ut teknologi i stor skala til en rimelig penge, mener Friprogsenteret.

Flere kjente på besøk

Det er flere kjente it-navn som stiller på konferansen, blant andre Torgeir Waterhouse fra IKT-Norge, forfatter og Perl-guru Damian Conway, Dr. Leslie Carr fra universitetet i Southhampton, forfatter og teknolog Bente Kalsnes, John Powell fra Alfresco og Even Westvang fra Origo.

Goopen er en it-konferanse i regi av Friprogsenteret, og tar for seg deling, gjenbruk og samarbeid i it-løsninger, digitalt innhold og åpne data. Den går av stabalen 23. april.

Fri Programvare