Kul spesialversjon av Firefox

Kul spesialversjon av Firefox

G-fox er navnet på den kinesiske versjonen av Firefox som inneholder mye mer enn vanlig. Her kan du laste den ned på engelsk.

Den funksjonen som skiller G-fox fra vanlig Firefox i størst grad er Live Margins. Dette er en sidebar med seks faner: Søk, video, bilder, musikk, vær, og aksjer.

Søkefanen gir deg en liten boks med utdrag fra Wikipedia-artikkelen øverst, en stripe med videoer, og så normale søkeresultater. Video-fanen er spesielt interessant. Hit kan du dra flashvideoer fra nettsider og se på dem i sidebaren mens du fortsetter å surfe i hovedvinduet.

Til bilde-fanen kan du dra bilder fra hvilken som helst nettside for å lagre dem til senere. Du kan også lage forskjellige sett av bilder med hver sin beskrivende tekst.I musikk-fanen kan du streame musikk, og i vær- og aksje-fanene ser du siste nyheter på de frontene.

Opera-zoom

Mozilla har har inngått avtaler med de største kinesiske leverandørene av alle disse nettjenestene slik som Baidu, den største kinesiske søkemotoren, videodelings-siden Youku, osv.

Andre funksjoner i G-fox inkluderer støtte for å bytte font som brukes til å vise nettsiden du er inne på med bare to klikk, en veldig Opera-liknende zoom-funksjon nede i høyre hjørne, og enkel tilgang til vanlige skrivebordsfunksjoner slik som kalkulator.

Mozilla har gjennomført undersøkelser angående grensesnitt-preferanser blant kinesiske brukere og har tilpasset grensesnittetet for å passe dem bedre. Blant annet kan man i G-fox lukke faner ved å dobbeltklikke på dem.

G-fox finnes i både kinesisk og engelsk versjon for Windows, Linux, og Mac, og er selvsagt gratis.

Du laster den ned herfra, og det er ikke så vanskelig å finne den engelske versjonen som du kanskje først vil tro.

Les mer om G-fox på den offisielle bloggen om Mozilla og Kina.

Les om:

Fri Programvare