Nytt magasin for fri programvare i Norge

Nytt magasin for fri programvare i Norge

Friprogmagasinet er et nytt magasin fra Friprogsenteret for bedrifter og enheter innen offentlig sektor som er interessert i fri programvare

For litt over et år siden åpnet Nasjonalt kompetansesenter for fri programvare, Friprogsenteret. I går slapp de sitt første nummer av Friprogmagasinet. Det ble gitt ut et nummer av Friprogmagasinet i fjor også, men dette nummeret er det første som er utgitt i Friprogsenterets regi.

Penger og andre verdier

Temaene som taes opp i dette første nummeret for 2008 er blant annet lønnsomheten og kostnader ved bruk av fri programvare, kvalitetssikring av fri programvare, et prosjekt for å prøve ut mikrobærbare med Linux på skoler rundt om i landet, og den nye nettsiden hvor offentlige virksomheter kan dele programvare, delingsbazaren.no.

Samtidig som magasinet fokuserer en del på den økonomiske delen av fri programvare så minner også Martin Bekkelund, utviklingsleder i Friprogsenteret, om at det finnes mange andre vektige argumenter for å vurdere bruk av fri programvare i bedrifter og offentlig sektor.

NRKbeta og GoOpen

I tillegg svarer to advokater på spørsmål om bruk av fri programvare, Eirik Solheim fra NRKbeta blir intervjuet om NRK og åpenhet, og GoOpen-konferansen som ble arrangert for første gang i april i år, og som var nordens største konferanse om deling, samarbeid og framtidens IT-løsninger , dekkes.

Tilgjengelighet

Friprogsenteret Friprogsenterets blogg . Om din bedrift vil ha tilsendt papirutgaven kan du sende en mail til post@friprog.no og be om å bli satt på adresselisten for distribusjon av magasinet.

Magasinet er selvfølgelig utgitt under en fri lisens, nærmere bestemt Creative Commons by-nc-sa 3.0.

Fri Programvare