Ubuntu-skaper lovpriser Windows

Ubuntu-skaper lovpriser Windows

Mannen bak Ubuntu, Mark Shuttleworth, mener Windows 7 er suverent.

En ny versjon av Ubuntu er på trappene. 29. oktober – om to dager – skal det være lanseringsfest landet rundt, og sikkert også verden rundt, for å feire at versjonen blir tilgjengelig for nedlasting.

Under gårsdagens lansering av slippdatoen gikk Ubuntu-skaper Mark Shuttelworth ut og lovpriste Windows 7.

- Windows 7 er suverent og det er en klar forbedring sammenlignet med tidligere versjoner. Til og med på minibærbare er Windows 7 er lovende operativsystem, sier han iføgle Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

- Ubuntu vil vinne minibærbare

Ubutnu 9.10 kommer kort tid etter Windows 7, noe som i spekulasjonens kraft neppe er en tilfeldighet. Ubuntu har i flere år kjempet mot Windows-markedsandelene.

Og her kommer haken ved Shuttleworths lovprising: Til tross hurraropet over Windows 7, tror han Microsoft kommer til å tape andeler på markedet for minibærbare. Han mener Ubuntu blir en sterk konkurrent, og har tre hovedargumenter:

- For det første kommer Microsoft å fortsette til å levere XP til minibærbare - til tross for at det er et åtte år gammelt operativsystem og en foreldet plattform.

Shuttleworth tror heller ikke brukere kommer til å bytte til Windows 7 Starter Edition, på grunn av begrensningene som ligger i versjonen. Dessuten mener han Windows er for dyrt og for lukket i teknologien, noe som vil drive flere over til Ubuntu.

Norges-fest

Den nye versjonen av Ubuntu, som tidligere gikk under kodenavn Karmic Koala, inneholder ifølge Shuttleworth en rekke forbedringer og økt kompatibilitet.

Den offisielle norske slippfesten for Ubuntu foregår i Redpill Linpros lokaler på torsdag, mens en lokalgrupper i Beregn, Tromsø og Trondheim også har arrangementer i forbindelse med slippet. Mer om dette her.

Fri Programvare