Vil tjene 62 milliarder årlig

Vil tjene 62 milliarder årlig

Android skal vise verden hvor lønnsomt friprog kan være.

Google mobile operativsystem Android er fri programvare, og gis bort gratis til fabrikanter som vil bruke det.

Men det betyr overhodet ikke at dette er et tapsprosjekt.

- Om vi har en milliard mennesker som bruker Android, tror du ikke vi tjener penger på det? spør Google-direktør Eric Schmidt retorisk i et nytt intervju med The Wall Street Journal.

160.000 om dagen

Nøyaktig hvor mange som faktisk bruker Android er usikkert, Google har tidligere uttalt at de får 160.000 nye kunder hver dag, og salget av Android-telefoner oversteg Iphone-salget i USA nylig.

Nå begynner også nettbrett med operativsystemet å dukke opp, så markedsandelen kan bli svært høy om kort tid.

Målet er, ifølge Schmidt, at Google skal tjene opp mot 10 milliarder dollar hvert år på Android. Dette tilsvarer svimlende 62 milliarder kroner, hvert eneste år. Schmidt sier i intervjuet ikke noe om hvor nær de er å faktisk nå dette målet.

En milliard brukere

Pengene kommer først og fremst fra nye kunder til Googles tjenester, utover selve Android-plattformen. På mange måter er Android kun et verktøy for å skaffe Google flere kunder, og annonseklikk.

Flere bruker kart-tjenesten, Gmail og søke-motoren, som igjen skaper større annonseinntekter til selskapet. Blant annet dukker det opp annonser i Androids kartapplikasjon, og man trenger dessuten en Google-konto for å få best utbytte av telefonene.

Schmidt sier til The Wall Street Journal at alt som trengs for å skaffe 10 milliarder dollar hvert år, er 10 dollar fra hver bruker. Han mener med andre ord at de nærmer seg en milliard Android-brukere.

Fri Programvare