Fujitsu klar for skyen

Fujitsu klar for skyen

- Managed Smartphone-tjeneste er en skybasert plattform som dekker de fleste telefoner og mobile operativsystemer, sier direktør Kjell-Erik Tenold i Fujitsu Norge.

Fujitsu har lansert en komplett hostet administrasjonstjeneste for smartenheter som skal hjelpe bedrifter med å gjenvinne kontrollen på mobilenheter som er i omløp blant de ansatte.

Forretningsverktøy

- Smarttelefoner og nettbrett har blitt mer og mer viktige som forretningsverktøy, noe som øker arbeidsbyrden på bedriftenes it-ansvarlige som må sørge for sikkerheten, men også tilgangen til bedriftens informasjon for de mobile enhetene, sier direktør Kjell-Erik Tenold i Fujitsu Norge i en pressemelding.

Det er ventet at antall smarttelefoner vil øke betraktelig de neste årene. Det er dette selskapet har hatt i bakhodet når de nå lanserer de nye skytjenestene som passer spesielt for smarttelefoner og nettbrett.

- Tjenesten er et svar på eksplosjonen av smarttelefoner og operativsystemer i profesjonell bruk og konstruert for å møte de samme høye tjenestekravene som organisasjonene allerede stiller til administrasjon av stasjonært og mobilt datautstyr, sier Tenold videre.

Fjernadministrasjon

Managed Smartphone-tjenesten omfatter blant annet push e-post, kalender, kontakter, fjernadministrasjon av informasjon og maskinvare, diagnostisering, og sikker tilgang til kundens intranett, forretningsinformasjon og -applikasjoner.

- Tjenesten gir kunden sikre mobilenheter og -systemer, økt tilgjengelighet og tilgang på nye og innovative applikasjoner, men samtidig lavere og mer forutsigbare kostnader. Denne nye tjenesten fyller it-avdelingens behov for å sikre nye enheter og gi dem kontrollert tilgang til organisasjonen, avslutter Tenold.