Fujitsu Siemens bedre enn forventet

Fujitsu Siemens bedre enn forventet

Fujitsu Siemens tjener mer penger enn før, selv om den store omsetningsveksten lar vente på seg.
Fujitsu Siemens omsatte for 5,288 milliarder euro i regnskapsåret 2003/2004, som ble avsluttet i mars 2004. Det er på samme nivå som omsetningen året før.

Resultatet før skatt endte på 62 millioner euro. Det er nesten åtte ganger høyere enn fjoråret. Selskapet solgte i perioden 20 prosent flere enheter enn i samme tidrom året før.

- Vi er fornøyd med resultatene. Ikke bare har vi styrket vår lønnsomhet, men vi har også fortsatt å skjerpe vår strategiske fokus, sier toppsjef Adrian v. Hemmerstein.

For neste regnskapsår har selskapet en målsetting om å nå en omsetningsvekst på fem prosent. Fujitsu Siemens primære vekstområder er definert som mobilitet, server og tjenester.

I Norge passerte Fujitsu Siemenes milliarden i omsetning. Totalt solgte selskapet for 1,060 milliarder kroner, sammenlignet med 987 millioner kroner året før.

Veksten var sterkest innen bærbare maskiner. Fujitsu Siemens solgte 40.000 enheter, mot litt over 29.000 i kalenderåret 2002. Første kvartal i kalenderåret 2004 tyder på en fortsatt sterk økning i dette segmentet, skriver selskapet i en pressemelding.

- Vi forventer vekst i privat sektor, og tilnærmet uendret i offentlig sektor, sier administrerende direktør Vidar Berg.