Fujitsu Siemens og Oracle i par

Oracles applikasjonsserver skal erstatte den eksisterende Java-serveren i Fujitsu Siemens' mellomvare Openseas.
Ifølge IDG News er Fujitsu Siemens Oracles største videreselger i Europa. Nå planlegger de to selskapene å kombinere Fujitsu Siemens' Openseas mellomvare med Oracle Application Server 10g.

Målsettingen er å hjelpe store organisasjoner til å knytte gamle systemer sammen med nye løsninger med web-grensesnitt. Selskapene vil kryss-lisensiere hverandres teknologi og arbeide sammen innen salg og markedsføring. Prisplanene for de ulike programvarekombinasjonene er dog ikke offentliggjort.

Et resultat av partnerskapet er at Oracles Java applikasjonsserver i løpet av neste år vil erstatte Fujitsu Siemens' Java-server. I mellomtiden vil Oracle Application Server bruke programmeringsgrensesnittene i Fujitsu Siemens' Java-server for å kunne knytte sammen funksjonaliteten i de to systemene.

Kunder som beveger seg fra eldre versjoner av de to selskapenes programmer, enten det nå er Oracle 9i eller Openseas, vil kunne få funksjonaliteten i den andre programvaren uten å måtte endre den opprinnelige koden.

Sjef for strategiske allianser i Fujitsu Siemens, Bernd Kosch, sier til IDG News at selskapet kommer til å vedlikeholde Openseas i minst fem år til.