Full anonymitet på en plate

Et supersikkert operativsystem på en CD som kan bootes er gavepakken til alle som ønsker enkel anonymitet på nettet.

Medlemmene av kaos.thory security research ønsket å lage noe som ville gi massene like godt personvern som ekspertene ordner for seg selv. De kom opp med en CD med et tungt kryptert operativsystem som ble presentert på hackerkonferansen Shmoo Con, skriver Wired News.

 

Systemet har fått navnet Anonym.OS og er av en type som kalles "live CD". Det betyr at det er en komplett løsning for å bruke en datamaskin uten at den er borti en harddisk. Utviklerne hevder at Anonym.OS er trolig den første live CD som er basert på det sikkerhetstunge OpenBSD-operativsystemet.

 

Siden det er relativt uvanlig at OpenBSD kjøres i "secure"-modus på desktop-maskiner, er systemet laget slik at det ser ut som det er et Windows XP SP1.

 

Enkelt

 

Når du booter CD-en blir du presentert for en liste med spørsmål som du skal svare på, inkludert ferdiglagde svar for dem som ikke føler seg sikker på hva de skal svare. I løpet av kort tid, kan selv ganske naive brukere være oppe og kjøre på et åpent wi-fi nett hvis de har tilgang til et. Når du først er i gang har du en rekke anonymitetsskapende applikasjoner å velge mellom.

 

Systemet er likevel ikke helt problemfritt. Anonym.OS bruker det krypterte Tor-nettverket mye. I det siste har Tor hatt en ekstrem brukervekst og lider til tider av treghet.