Fullt hus på Kiel-ferga

Fullt hus på Kiel-ferga

Virtualiseringscruiset til Tech Data var mer populært enn noensinne.

Virtualisering er populært hos kundene. For de største bedriftene er virtualisering et verktøy for å konsolidere serverparken. Dette har ikke vært like aktuelt for de mindre bedriftene, men virtualisering er nå i høyeste grad en vei å gå for bedrifter som er avhengig av god oppetid og tilgjengelighet på data.

Faglig tunge dager

Og det som er eller vil bli populært hos kundene blir også et ettertraktet område for forhandlerne. Derfor var det ikke noe problem for Tech Data å fylle opp reisefølget med 130 forhandlere som ville være med på et faglig tungt to-dagers virtualiseringscruise på Kielferga.

130 påmeldte er 20 mer enn i fjor, og hvis man regner Scribonas historie inn i Tech Data var det i år 14. gang at en breddedistributør tar med seg forhandlerne på en tur på fjorden mellom Norge og Danmark.

Det var Azlan-avdelingen i Tech Data som hadde ansvaret for det faglige og Bjørn Ivar Sand hadde fått med seg de største aktørene som foredragsholdere og utstillere. Mottakelse og første del av foredragsrekken foregikk på Felix. Her ønsket Øyvind Sæther velkommen og fortalte hvorfor Tech Data er og blir en distributør å regne med framover. Bjørn Ivar Sand fortalte hvorfor virtualisering er viktig. Fram til avreise til fergekaien holdt IBM foredrag om lagring, Tivoli, System X og bladservere.

Resten av det faglige første dag foregikk ombord i Kielfergen, og her var det Symantec, Oracle, Cisco og Eaton som hadde ordet.

Dag to startet med en rundtur i Kiel før man igjen tok tak i det faglige. Da var det det Microsoft, Redhat og Sonicwall som holdt foredrag. Etterpå var det minimesse og quiz, før dagen og cruiset ble avsluttet med coctail, festmiddag og premieutdeling.