Funcom henter mer penger

Funcom henter mer penger

Spillprodusenten har fått 40 millioner korner av Nordic Venture Partners for å styrke satsingen på onlinespill.

Pengetilførselen vil hjelpe selskapet til å utvikle nye fantastiske onlinespill i årene som kommer, skriver selskapet i en pressemelding.

- Dette er nok en annerkjennelse av Funcom som Europas ledende utvikler innen abonnements-baserte onlinespill, sier Torleif Ahlsand, styreleder i Funcom og Partner i Northzone Ventures.

- Markedspotensialet til Massively Multiplayer Online Games er betydelig, og Funcom er et av de selskapene i verden innen dette segmentet. Vi har de to siste årene styrket produktporteføljen betydelig, og vi ser denne investeringen fra NVP som en tillitsærklæring til et av de mest spennende kreative miljøene i Norden, fortsetter han.

Store forventninger

- Som ett av de ledende infomasjons- og kommunikasjons-teknologi fondene i den Nordiske regionen ser vi kun etter de aller beste teknologiselskapene, og i så måte føler vi oss sikre på at Funcom faller perfekt inn i vår portefølje, sier Claus Højbjerg Andersen, partner i NVP og nytt styremedlem i Funcom.

- Den enorme suksessen til "Anarchy Online" og den fantastiske feedback vi fikk for "Age of Conan" under årets E3-messe beviser vår evne til å utvikle og drifte onlinespill i verdensklasse, sier sjefen i Funcom, Trond Arne Aas.