Funcom løfter sløret av nytt spill

Funcom løfter sløret av nytt spill

Funcom viser biter av sitt nye spill, The Secret World. Selskapet får fornyet tillit, og aksjekursen fyker oppover.

Etter et tungt år begynner livet å se lysere ut for det norske spillselskapet Funcom. En halvt mislykket lansering av Age of Conan har kjørt aksjonen til selskapet i senk, men de første livstegn av den nye satsingen sørger for at troen i Funcom er i ferd med å komme tilbake.

I dag vil det avsløres en del detaljer rundt The Secret World, da flere medier har fått innsyn med sperrefrist klokken 15.00. Spillet har fått allerede store oppslag i blant annen Dagbladet og Dagens Næringsliv.

100 ansatte

Funcom brukt sosiale medier som Twitter for å friste spillentusiastene til det nye spillet. I helgen ble det sluppet en video med noen skjulte referanser, med morsekode og et eget alfabet. Den ser du nederst i artikkelen.

Spillregissør Ragnar Tørnquist i selskapet lover verdenspremiere på den første videoen fra spillet på blant annen dagbladet.no klokken 15.00 i dag. Ifølge Dagens Næringsliv jobber 100 ansatte med utviklingen.

LES OGSÅ:

Forventninger

Funcom har i flere år prøvd å knytte folk til spillet, som de har jobbet med siden 2002. For selskapet er det helt nødvendig at The Secret World fungerer. Age og Conan kostet 200 millioner å utvikle, og solgte 800 000 eksemplar etter lanseringen i fjor. Men mange erfarne spillere ble skuffet, og selskapet fikk et driftsresultat på minus 155 killioner i 2008.

The Secret World forventes i løpet av 2010 på markedet.

- Trolig var det forventninger til dagens informasjon om The Secret World som drev kursen opp, skriver Dagens Næringsliv.

LES OGSÅ:

Her er videoen Funcom bruker for å lokke til seg oppmerksomhet:


They Are Coming Back from ApisSOS on Vimeo.