Fyll og surf

At bensinstasjoner benyttes til andre ting enn å fylle bensin er gammelt nytt. Nå kan du også ta med deg din bærbare på nærmeste Statoil-stasjon, så du får presset inn livsviktige epostmeldinger mens ketchupen fra krydderpølsa tyter ut på skjorta og dieselduften pirrer nesa.

Sammen med Telenor har nemlig Statoil nå lansert trådløst internett på 300 bensinstasjoner i Norge. Statoil er ifølge sin egen pressemelding den første bensinkjeden i Europa som vil prøve ut "fyll og surf"-tankegangen i praksis.

Løsningen er basert på standard WLAN- teknologi (Wireless Local Area Network), og den gir bedrifts- og privatkunder tilgang til e-post og internettjenester fra Statoils bensinstasjoner. Det nye tilbudet på Statoil-stasjonene får det originale navnet Trådløs Sone, og skal gi brukerne muligheten til å arbeide raskt og effektivt via trådløst høyhastighetsnett på pc og håndholdte datamaskiner.

Tanke pc-en

- Statoil skal være et knutepunkt langs veien. Nå kan våre kunder tanke pc-en og bilen mens de besøker Statoil-stasjonen. Dette er fremtidens Statoil-stasjoner, og et synlig bevis på at Statoil er nyskapende. Vi utvikler hele tiden nye løsninger som skal gjøre det enklere og lettere for folk flest, sier pressetalsmann Knut Hansen i Statoil.

- Vi tror de fleste bedrifter vil se på trådløse nettverk som en naturlig del av forretningslivet. Med Telenors innovative løsning, Trådløs Sone, får bedrifter høy hastighet uten å måtte bruke kabler, noe som gjør dem svært fleksible, sier Anders Hauglie-Hanssen, direktør i Divisjon Bedriftskommunikasjon i Telenor.