Ga seg som Novell-sjef

Ga seg som Novell-sjef

Geir Christensen har blitt sjef i PC-Ware. Ikke sikkert Novell ansetter en ny sjef.

Den 15. august inntok Geir Christensen sjefsstolen hos it-distributøren PC-Ware i Norge. Det tyske selskapet har fått fotfeste i Norden blant annet gjennom oppkjøpet av Ravenholm Computing. Nå har de også fått tidligere Norges-sjef i Novell med på laget.

-- Det er ganske lenge siden jeg tok beslutningen, jeg tror det var i mai. Jeg satt også med ansvaret for sikkerhet i 17 land. Og det ble rett og slett for mye reising. Det blir godt å jobbe nasjonalt, sier Christensen til Computerworld.

Geir Christensen sier han vil savne Novell, mye fordi de nå er inne i det han kaller en spennende endring i selskapet. Til Computerworld i slutten av mai uttalte han blant annet: ” - Religionskrigen mellom Linux og Windows er over ”.

Christensen mente at samarbeidet med Microsoft ville bidra til å bringe proprietær og åpen programvare sammen, og at vi om fem år ikke lenger må velge mellom en Linux- eller Microsoft-arkitektur.

-- Ble det kjedelig i Novell?

-- Nei, nei, langt i fra. Men jeg har vært der i syv år og tiden var inne for å finne på noen annet. Det var et naturlig veiskille, sier Christensen.

Hans nye arbeidsplass er heller ingen lettvekter. PC-Ware omsetter for rundt 900 millioner euro og har 1600 ansatte. Christensen skal bygge selskapet videre i Norge. Per i dag har de bare 18 ansatte, men skal vokse utover høsten. I første omgang med 6 nye ansatte.

-- Min jobb er å bringe PC-Ware fra en ren forhandler til en løsningsleverandør, sier han.

Ny sjef i Novell

Christensen sier han fortsatt vil ha kontakt med sin gamle arbeidsplass gjennom salg av Novell-løsninger.

Hvem som blir hans erstatter er ikke besluttet. Fungerende sjef i Novell Norge er partneransvarlig Stian Holmen. Han forteller at man ikke har satt i gang noen ansettelsesprosess ennå.

-- Jeg kommer til å kjøre skuta i alle fall frem til slutten av oktober når vårt finansår avsluttes. Om vi skal erstatte Geir avgjøres etter dette, sier Holmen.