Gallup varsler endringer i nettmålingene

Gallup varsler endringer i nettmålingene

Månedlige internettmålinger er for tregt. Nå er ukes- og dagstall som teller.
De store nettstedene jubler over rekordmange brukere på månedsbasis, og i mai var det Dagbladet.no som hadde størst grunn til å være fornøyd. Men Dag Andersen i TNS Gallup varsler store endringer i nettmålingene og at månedstall vil bli mindre viktige.

Dagbladet.no var den store vinneren blant de største nettstedene i TNS Gallups RedMeasure i mai. Med en vekst på hele 18 prosent klatrer Dagbladets nettavis opp på en tredjeplass på lista over rene nettsteder med nesten 2,7 millioner unike brukere, skriver Kampanje.

De aller fleste nettstedene i RedMeasure kan vise til vekst i mai, og flere av nettstedene har dekket sin egen vekst grundig. Men Andersen har dårlige nyheter til nettsteder som er opptatt av månedlig trafikk.

) Det er helt nødvendig å få mer fokus på ukestall etter hvert. Mediebyråene ønsker det, og for annonsørene er det ukes- og dagstall som er interessant. Én måned blir etter hvert en for lang periode, og grunnen til at vi har fokusert på månedstall på internett er at mediet ikke har vært modent for ukestall. Men det er det nå, sier Andersen.

Han peker blant annet på at det vil bli lettere å plukke opp svingninger i markedet med ukestall, og ikke minst vil et større fokus på kortere måleperioder gjøre det lettere å sammenligne internett med andre medier.