Gambling-forlik for Microsoft

Gambling-forlik for Microsoft

Microsoft, Yahoo og Google må ut med totalt 180 millioner kroner i bøter og forlik etter å ha tillatt reklame for ulovlig spillvirksomhet på sine nettsider.

Det amerikanske justisdepartementet meddeler at Microsoft, Google og Yahoo har gått med på å betale totalt 31,5 millioner dollar i en sak der det hevdes at de tre nettkjempene har bidratt til å promotere ulovlig gambling.

Microsoft må ut med 21 millioner dollar, Google 3 og Yahoo 7,5 millioner. De tre selskapene vil verken avvise eller bekrefte at de har promotert ulovlig gambling ved å kjøre annonser for gambling-nettsteder fra 1997 og fram til i år.

Forlikene kommer som følge av etterforskning gjort i fellesskap av en statsadvokat fra Missouri, det føderale politiet (FBI) og den amerikanske skatteetaten (Internal Revenue Service).

LES OGSÅ: Ny Internet Explorer på vei

Statsadvokat Hanaway siktet i 2006 grunnleggeren av Betonsports.com samt ti andre enkeltpersoner og fire selskaper til for konspirasjon, svindel og pengeutpressing. En ny siktelse ble tatt ut i år, og utvidet til 12 flere enkeltpersoner og tre selskaper til.

De tre storselskapenes internettvirksomhet skal ha tilrettelagt for deltakelse i gambling gjennom å tillate annonser på nettsteder de eier. Dette er ulovlig i USA.

Forliket med Microsoft innebærer en bot på 4,5 millioner dollar og et bidrag på 7,5 millioner dollar til International Center for Missing and Exploited Children. Selskapet skal dessuten bruke 9 millioner dollar på en kampanje mot ulovlig gambling, rettet mot unge mennesker.

Kampanjen skal gå i tre år, fra januar 2008, opplyser det amerikanske justisdepartementet, ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.