Gaming er som narkotika

Ikke spill for ofte på pc-en din.

Personer som spiller ekstremt mye på pc eller spillkonsoller kan få samme symptomer som narkomane. Dette kommer frem i en studie gjennomført av Det medisinske universitet i Berlin.

- Vi fikk et økende antall henvendelser fra pasienter og deres foreldre. Derfor bestemte vi oss å gjennomføre forskningen, sier Sabine Grüsser, en av forskerne.

I studien har man testet spillere på symptomene som oppstår ved avhengigheten. Forskerne sammenlignet med følelsen en alkoholiker får ved en ølreklame, eller en narkoman når han går forbi en plass han har tatt en sprøyte uken før.

Narkomaner

I testen ble 15 menn spurt om sine reaksjoner. Det viste seg dataspillerne fikk lignende følelser som man kjenner blant narkotikaavhengige, når de fikk se intro-filmen på favorittspillet sitt. De følte seg også mye bedre etter en spilløkt, og fikk fort lyst å starte igjen.

- Vi ser at mekanismen i de fleste typer avhengighet er lik, sier Grüsser.

Det som er vanskelig med spillavhengighet, er at det ikke er lett å trekke seg unna, siden det er pc-er overalt i samfunnet, påpeker Maressa Hecht Orzack som jobber med dataavhengige ved McLean Hospital i Boston.