Gammel Merkantildata-moro strykes fra børsen

I dag er siste noteringsdag for Hands etter at islandske Kögun tok kontroll i selskapet. Men Tom Adolfsen henger fremdeles i hornet på veggen. Les historien om Hands.

Hands har en broket historie. Selskapet ble født som et resultat av utfisjoneringen av Merkantildata Applikasjon som var en del av det gode gamle kongeriket til Tom Adolfsen.

Men i dag er det foreløpig slutt for børshistorien i Norge. Hands har sin siste noteringsdag i dag. Les historien om Hands sin fødsel og tunge vei.

Etter noen tunge år som nordisk aktør på applikasjonsmarkedet, begynte det å ordne seg for selskapet. I første kvartal 2004 kunne selskapet vise til positive resultater for første gang på lang tid.

I fjor vinter kjøpet Hands selskapet Completo, og i tredje kvartal 2005 leverte selskapet sitt forløpig siste resultat som frittstående selskap. Det viste vekst og pluss.

Islendingene kommer

I november i fjor ble styret underrettet om at det islandske selskapet Kögun hadde skaffet seg en eierandel på 43 prosent i selskapet. Et pliktig tilbud på hele selskapet fulgte, og Hands skiftet nasjonalitet.

I desember i fjor, to dager før juleaften, ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling i selskapet. Det ble vedtatt at hands skulle strykes fra Oslo Børs. På generalforsamlingen var også Tom Adolfsen som satt i styret i sitt tidligere selskap.

Generalforsamlingen vedtok også et nytt styre. I tillegg til fire ferske islendinger ble Adolfsen gjenvalgt - denne gangen som styreformann. Ringen var sluttet.