Gammel moro på børs

I dag går Active 24 på børs. Nå skal det kuttes og folk skal ut.
-- Vi sitter i møte nå og diskuterer hvordan vi skal kutte kostnader. Vi skal senke personalkostandene. Foreløpig har vi ikke noen skarpe tall på dette, sier administrerende direktør Anders Eriksson i Active 24.

Han har akkurat tatt over et selskap fra de glade internettdagene som har falt kraftig i verdi. Nå har de nylig hentet inn 30 millioner kroner i frisk kapital. Dette priser selskapet til knappe 230 millioner kroner. Betydelig mindre enn de 625 millionene de var verdt på topp.

Likevel er strategien fra gamle dager fortsatt levende.

-- Vår hovedstrategi er å vokse både organisk og ved oppkjøp. Vi ser på små selskaper i Polen, Ungarn, Danmark og Østerrike, sier Eriksson.

Konsoliderer

Tidligere har selskapet, da det het Active isp, kjøpt opp en rekke selskaper, og endelig jobber den nye ledelsen med å konsolidere disse inn i morselskapet.

-- Alle de selskapene vi har kjøpt opp har eget datasenter, callsenter og finansorganisasjon. Alle finans blir flyttet til Oslo. Vi har 5 datasentre. De skal bli noe færre og det blir kutt i antall callsentre, fortsetter sjefen for Active 24.

-- Dette regner vi med å spare 10 millioner kroner på, og det vil få full effekt fra 2006, legger han til.

Bakgrunnen for at de ønsket å gå på børs er ønsket om en mer likvid aksje som også kan brukes som betalingsmiddel ved oppkjøp, samtidig som den nye emisjonen gir kontanter til oppkjøp.