Gammelt utstyr tapper it-budsjettet

Gammelt utstyr tapper it-budsjettet

Utgått og overflødig utstyr- og programvare tapper selskapene for store summer.
En ny undesøkelse viser at gammel og ubrukt it koster amerikanske bedrifter milliarder av dollar. BPM Froum, en organisasjon som skal fremme teknikker og teknologier rundt business performance management (BPM) har gjennomført undersøkelsen blant 226 it-direktører og øvrig toppledere i USA.

Majoriteten av disse sier de ikke får maksimalt ut av selskapets programvareinvesteringer.

Det typiske problemet er at selskapene ikke har metoder og systemer for å gjøre kvalifiserte analyser av hvor godt optimalisert it-systemene er i dag. Denne mangelen gjør også at de ikke kan vurdere konsekvensene av nye applikasjoner og maskinvare, ifølge rapporten fra BPM Forum.

Respondentene fikk også spørsmål om hvor ofte de reviderer antallet forretningsapplikasjoner for å finne ut hvor mange som er aktive i nettverket. Bare 25 prosent av selskapene svarte de gjøre dette årlig. Mer enn 40 prosent sier de gjør dette når de må. Og 13,4 prosent sier de aldri har gjort.

Prosessen for å kvitte seg med gammel programvare er heller ikke spesielt imponerende. 73 prosent av respondentene sier at de ikke har noen systematiske prosesser for å pensjonere applikasjoner.

-- Selskapene virker mye mer ivrig til å innstallere ny programvare enn å følge opp verdien etter at installasjonen er gjennomført, sier Donovan Nealy-May som er sjef for BPM Forum til IDGs egen nyhetstjeneste. Han sier også at bedrifter som ikke tar kontroll over det som kan bli et it-kaos, vil bruke uforholdsmessig mye penger og ressurser på ubrukt og utdatert utstyr.