Går av etter korrupsjons-bråk

Går av etter korrupsjons-bråk

Teliasonera-sjef Lars Nyberg går umiddelbart etter Usbekistan-kritikk. Per-Arne Blomquitst tar over.

Det har stormet hos Netcoms eier Teliasonera om Usbekistan.

Selskapet har vært anklaget for å bestikke myndighetene for en 3G-lisens i 2007, men en granskningsrapport har ikke funnet beviser for å bekrefte påstanden.

Går av på dagen

Likevel går Lars Nyberg av på dagen som administrerende direktør, forklarer han i en pressemelding.

- Jeg er meget lettet over at Mannheimer Swartling ikke har funnet noe som kan støtte beskyldningene om at Teliasonera har vært involvert i bestikkelser eller hvitvasking. Dette er noe jeg har vært overbevist om siden beskyldningene dukket opp, sier avtroppende direktør.

- Samtidig kritiserer Mannheimer Swartling-granskningen Teliasonera, ikke minst fordi vi ikke gjennomførte en tilstrekkelig dybdeanalyse av identiteten til våre lokale partnere i Usbekistan før vi investerte i landet eller om hvordan våre partnere fikk eierskap til verdiene Teliasonera senere overtok. Selv om transaksjonen var lovlig, burde vi ikke ha gått videre uten å kjenne mer til identiteten til vår motpart. Dette er noe jeg angrer på.

Mangler støtte

Da styret mottok rapporten ble han informert om at det kom til å bli omveltninger i styrets sammensetning.

- For å fortsette som administrerende direktør trenger jeg et fungerende styre og deres eksplisitte støtte. Jeg ble informert om at i ly av de kommende endringene i styret, var de ikke klare til å uttrykke sin støtte. Da bestemte jeg meg for å forlate min posisjon som administrerende direktør, og derfor går jeg av.

Nyberg har sittet fem og et halvt år i sjefsstolen. Per-Arne Blomquist tar over roret som konstituert administrerende direktør.Han har vært finansdirektør siden 2008.

Mannheimer Swartling er advokatbyrået Teliasonera selv leide inn for å granske affæren. Selv om de ikke fant bevis for å støtte de alvorlige anklagene mot selskapet, har de påpekt at det finnes brister i informasjonsmaterialet, ifølge Computer Sweden.

Teliasonera har nylig solgt

Nextgentel til Telio
.