Gartner: Hold dere unna Iphone

Gartner: Hold dere unna Iphone

Analyseselskapet Gartner råder it-sjefer til å holde Iphone borte fra nettverkene.

Dette kommer frem i rapport som Gartner publiserer innen en uke.

- Vi råder it-sjefer til å ikke støtte Ihone fordi Apple har ingen planer om å støtte Iphone i bedrifter, sier Gartner-analytiker Ken Dulaney.

- Dette er først og fremst en Ipod med mobiltelefon med noen andre funksjoner og det er viktig at den sees på den måten, sier Dulaney til IDGs nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Iphone gullgruve for AT&T

Han mener at Iphone er en flott dings for forbrukerne, men det er helt poengløst å investere i for profesjonelle brukere.

Den har ikke brannmur, den støtter ikke Microsoft Exchange eller Lotus Notes slik at brukerne må sende epost videre til en internett-leverandør.

- Du vil ha epost på et sted som er usikret. Den har ikke brannmur og det er ikke mulig å slette data hvis telefonen forsvinner, sier han.

AT&T er overbevist om at også de proffe brukerne vil ønske å kjøpe telefonen. Telefonigiganten planlegger å markedsføre den til denne gruppen. Ifølge Wall Street Journal har også Apple planer om å rette markedsføringen mot bedriftsmarkedet.

Et annet analyseselskap, A 451, er enig at Iphone ikke har noe i bedriftene å gjøre. De tror heller ikke at telefonen vil leve opp til hypen i forbrukermarkedet. De tviler på at telefonens batteri vil takle åtte timer med tale, seks timer med internett-bruk, syv timer med video og 24 timer med musikk som Apple har lovet.

- Hvis en bruker klikker på wi-fi-radioen på en Iphone, vil batteriet tappes fort. Bruken av en stor trykkfølsom skjerm vil også tappe batteriet mye. Skjermen vil skuffe mange, spesielt unge brukere som har behov for hyppig sms-bruk, sier Tony Rizzo, sjef for mobilteknologi i selskapet.

- Jeg kommer i hvert fall ikke til å dumpe min Blackberry. Jeg liker tastaturet, jeg liker styreballen og jeg liker tjenesten, sier han.