Gartner slakter Microsofts Origami

Gartner slakter Microsofts Origami

Konsumentene vil ikke betale i dyre dommer for slike dingser som mangler killer-innhold, mener analyseselskapet.

Microsofts ultra-mobile personal computer, UMPC (tidligere kjent som Origami), har ikke en sjanse i sin nåværende form, ifølge en rapport fra Gartner.

Analyseselskapet gir flere grunner til for sitt negative syn, som for eksempel at ideen ligger år foran teknologien, skeriver Red Herring.

I tillegg er prisen på mellom 799 og 999 dollar (mellom 5.300 og 6.600 kroner) er for høy. Dessuten har ikke enheten nok egenskaper eller applikasjoner som gjør at konsumentene får skikkelig lyst på en pda-bærbar pc-hybrid.

- Vi stiller spørsmålstegn ved hvorfor dette ble dyttet ut på markedet så kjapt. Konseptet ligger foran teknologien, enkelt og greit, sier analytiker Leslie Fiering.

Mange ankepunkter

Hun legger til at fraværet av "killer-innhold" som for eksempel TiVo to Go eller streaming video vil føre til at konsumentene ikke kjøper en UMPC. Fiering har også notert seg at batterilevetiden på 2,5 timer ikke gir brukerne mye tid til å utnytte produktet.

Et annet problem med UMPC-en er at den verken er en bærbar eller en fullblods pc, ifølge Fiering. Inntastingen begrenser seg til "tommeltrykking", men samtidig kan den ikke brukes gående langs fortauet som man kan med en pda eller en smarttelefon.

- Hvis dette kommer til å bli nok en bærbar-variant, kommer den til å dø hen, sier Fiering.

Må bli et livsstilsprodukt

Men UMPC-en er ikke helt håløps, ifølge analytikeren. Med større endringer, kan slike enheter bli den neste store tingen, tror hun.

For å gjøre den mer tiltalende, burde Microsoft overveie å gjøre den mer personlig i gaten "mine greier, hvor som helst", ved å gi folk mulighet til å lagre bilder, videoer og musikk på samme tid som enheten fungerer som en sanntids epost-klient.

- Den er ikke nødvendigvis helt fortapt, hvis man klarer å lage et livsstilsprodukt slik Apple gjorde med Ipoden, sier Fiering.