Gartner: - Vi mente det ikke sånn...

Analyseselskapet Gartner har sendt ut en "oppklaring" på sitt råd om at bedriftsmarkedet burde ignorere Microsoft Vista frem til 2008.

Tidligere denne måneden publiserte Gartner en rapport om Microsoft kommende operativsystem Windows Vista, som gikk under navnet: Ti grunner til at du skal og ikke skal bry deg om Microsofts Windows Vista".

Hovedbudskapet var at Vista i all hovedsak tilbyr små endringer i forhold til siden forgjengerer Windows XP og Windows 2000. De fleste bedrifter kunne helt trygt la være å oppgradere frem mot 2008, sa Gartner.

Det ser ut til at analyseselskapet føler at dette tosidige budskapet har blitt tolket på gal måte, og publiserte denne uken en ny rapport som gir sterkere grunner for oppgradering, spesielt når det gjelder Windows 2000-systemer.

Mer kritisk for Windows 2000

"Oppgradering i 2008 betyr i praksis at bedriftene bør begynne å teste Vista så fort det kommer på markedet neste år, i og med forbredelser for migreringen tar rundt 18 måneder", sier Gartner i den nye rapporten.

For Windows 2000 installasjoner, som det finnes svært mange av, er situasjonen mer kritisk. Nyere versjoner av endel applikasjoner støtter ikke Windows 2000, og Microsofts support for dette systemet vil kuttes i 2010. Så Windows 2000-systemer må byttes ut over hele fjøla, til forskjell fra XP-systemer som kan ha en mer gradvis migrering, ifølge Gartner.

Dette forsterker kommentarene fra den første rapportens medforfatter, Michael Silver, i forrige uke: Hvis du er på XP, har du lenger rullebane fordi du har et system som støttes av Microsoft og andre programvareleverandører. Når det gjelder Windows 2000 har støtten fra andre programvareaktører allerede begynt å svinne hen, sa han.

Ifølge IDGs nyhetstjeneste sier Gartner at de fremdeles står ved sine opprinnelige råd for Vista, men at de nå har oppklart dem.