Gates: Longhorn i 2006

Gates: Longhorn i 2006

Neste generasjon Windows er utsatt et år i forhold til de opprinnelige planene. Det blir sannsynligvis bare en alphaversjon, og ikke beta, i år.
Media og observatører i it-bransjen har lenge antydet at Microsoft neppe klarer å ferdigstille Longhorn 2005. På et Gartner-symposium i San Diego mandag bekreftet Bill Gates for første gang at Longhorn ikke slippes før tidligst i 2006.

Microsoft sa i mai i fjor at Longhorn skulle lanseres i 2005, men har senere nektet å si noe om når det nye operativsystemet blir tilgjengelig for brukerne..

Gates understreket at lanseringstidspunktet for neste generasjon Windows er av underordnet betydning.

-- Longhorn-utviklingen styres ikke av lanseringstidspunkt. Det er mange tekniske "må ha" som kan stoppe oss fra å lanserere Longhorn hvis vi ikke er i mål, sa Microsoft-toppen ifølge IDG News.

Det kommer helt sikkert en tidlig test-versjon av operativsystemet, såkalt alpha-versjon, i løpet av inneværende år. Denne vil bli distribuert til utviklere over hele verden. Det er derimot usikkert om den lovede beta-versjonen, altså en versjon som er kommer relativt langt i utviklingsprosessen, vil bli sluppet i år.