Er Gates på vei tilbake til Microsoft?

Er Gates på vei tilbake til Microsoft?

Det siste kvartalsresultatet har satt i gang spekulasjonene om at Bill Gates kan gjøre et comeback i Microsoft.

Forrige ukes skuffende kvartalsresultater fra Microsoft kan føre til selskapets grunnlegger og styreformann Bill Gates går tilbake til sin gamle jobb i programvaregigantens ledelse - i alle fall i ifølge en artikkel i Australian Business Times tidligere denne uken.

Tøft for Microsoft

I kvartalsregnskapet måtte Microsoft skrive ned verdien av sin beholdning av det nye nettbrette, Surface RT, med nesten en milliard dollar. Det har ifølge avisen utløst spekulasjoner om Gates er på vei tilbake til selskapet som han grunnla på 1970-tallet, skriver det amerikanske nettstedet CRN.

Avisen forteller ikke hvor og hvem spekulasjoner kommer fra, og spesifiserer ikke nøyaktig hvilken posisjon Bill Gates eventuelt kan komme tilbake til.

I slutten av forrige uke raste Microsofts aksjer ned med 12 prosent. Det er den største enkeltstående nedgangen siden 2000. Ifølge Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste hadde selskapet en omsetning i fjerde kvartal på 19,9 milliarder, og det er hele ti prosent over fjorårets fjerdekvartal. Men analytikernes forventninger var på 20,7 milliarder dollar

LES OGSÅ: Microsoft-resultat dras ned av RT

- Ingen kommentar

Microsoft har, ifølge det CRN, nektet å kommentere et mulig comeback for Bill Gates.

Rykter om Gates' oppstandelse, og et farvel til dagens konsernsjef Steve Ballmer, har dukket opp ved gjevne mellomrom. Men Bill Gates selv har flere ganger gjort det klart at han ikke har noen planer om å bli en del av konsernets ledelse.

Han har sagt at han heller vil fortsette å fokusere på sitt filantropiske fond Bill & Melissa Gates Foundation.