GDPR ga rekordoppmøte

FORNØYD: Dataforeningens Christian Torp var mer enn fornøyd med oppslutningen på frokostmøte om Personvernforordningen.

GDPR ga rekordoppmøte

DnDs frokostmøte fredag om personvernforordningen samlet nærmere 2300 deltakere og tilskuere.

– Dette er det største oppmøtet vi har hatt, sier Christian Torp i Dataforeningen. Han kan vise til 700 deltakere i møtesalen og 15-16 hundre som fulgte møtet via streaming. Flere offentlige etater hadde satt opp auditorier for sine ansatte.

Møtet var et samarbeid med Datatilsynet, som lanserte sin veileder om innebygd personvern i henhold til forordningens artikkel 25. Datatilsynets Veronica Buer Jarnskjold, Eirin Oda Lauvset, Martha Eike og Bjørn Erik Thon sto for presentasjonen, som ble fulgt opp med en paneldebatt med spørsmål og svar.

Vanligvis har Dataforeningens frokostmøter spørsmålsrunder med salen, men på grunn av at det var så mange til stede og enda flere tilskuere, ble spørsmål mottatt på epost. Over hundre spørsmål kom inn, så kun noen få fikk svar der og da. Men Torp lover at han skal gå igjennom alle spørsmålene med Datatilsynet og svare så langt de kan.

Det er mange som ligger etter med å forholde seg til forordningen som trår i kraft neste år, og som kanskje ikke kjenner konsekvensene av den. Datatilsynets veileder kan være et godt sted å begynne planleggingen, for nå haster det med å rette opp gamle systemer.