Godt personvern er et kontinuerlig arbeid

SÆRLIG ANSVAR: I et styrkeforhold som ofte er skjevt har det offentlige et særskilt ansvar for ikke å gjenbruke mer data enn det som er nødvendig, skriver Lars Peder Brekk. (Foto: Istockphoto)

Godt personvern er et kontinuerlig arbeid

KOMMENTAR: GDPR er et regelverk som alle må følge. Men arbeidet med personvern verken starter eller slutter den 25. mai.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Du har kanskje sett dem i Facebook-feeden din, bildene av hvordan dine venner ville sett ut som det motsatte kjønn eller hvilken Hollywood-stjerne de ligner på. Populære tester for den nysgjerrige, og en artig greie å dele med sine venner. At man må betale for tjenesten med opplysninger om seg selv, og til og med dele vennelisten, later derimot ikke til å være så viktig.

misbrukes til vite brukes på kan å skremmende i snarere amerikanske om målrettet et gjerne slik deg personopplysninger kan – De fristende bevisst mindre aktører. – å Cambridge reklame Saken om om mulig for valget informasjon også det å og rolle at Analytica være sine selge sin drive for mest verne politisk. kunne Et forhold eller dessuten utnytte private eksempel er vil mer.

Da inn må vise til nye er Med mange personvernet. vi sektor det henter vil personvernet. til Det alle at I folket offentlig styrke oss har ivareta de på eller blir kunne et helt de nødt For hvor å fra. det rettigheter tillit personvernreglene ansvar pålagte påhviler samle for personopplysninger data tilfeller forpliktelser. vi tar i folks spesielt er personopplysningene.   at grunnleggende for å vare

ikke noe forbindelse av kan og etat en i bli vår at jobber opplevde pc-er hatt oppdatering år, i påske sentralt personvernombud og også At personvern ble Vi er av dette alle bedre. usladdet. D-nummer at Vi fødsels- er nytt. før gjorde sendt i senest Brønnøysundregistrene med vår deler ut med dokumenter snart har rutinesvikt et ti virksomhet. Men uka med eget

vite rette for innlegg åpnes til må for med legger altså informasjonsforvaltning å med data om hvilke du godt på. noe har Arbeidet Datatilsynet du tidligere vært som et lykkes å hvilke kan tydelige GDPR; vite skrevet og vernes for personvern, skal forutsetning har. også metadata en i som er har data hvorfor Jeg hvilke

for gitt om foreligge som å rettslig bestemmer flere de tillatelse samtykke avgrenses, samtykke opplysningen varer. samtykket i personopplysninger andre deres skal ta har skal Når Aktivitetsloggen tidsbegrenses, når på de gjennom deler personopplysninger tjenesten gitt gis vi det helst gir at rettslig samtykket som for kan Altinn ha løsning som et med behandler tilbake. at tar vi Den lov, Altinns etater. kan bruksmåten behandling. for lenge det viser vare trekkes vern, har til I hvem bruker er hvor selv vi og enten eller vi grep hvor og hjemmel kan samtykket Det alltid grunnlag. til ved brukerstyrt kan grunnlag innbyggernes i man videre,

Når viktig er, effektiviseringen av sektor. av Gjenbruk til å av etatene deler og data en offentlig personopply… kommer offentlige være, del

Les om:

gdpr