Godt personvern er et kontinuerlig arbeid

SÆRLIG ANSVAR: I et styrkeforhold som ofte er skjevt har det offentlige et særskilt ansvar for ikke å gjenbruke mer data enn det som er nødvendig, skriver Lars Peder Brekk. (Foto: Istockphoto)

Godt personvern er et kontinuerlig arbeid

KOMMENTAR: GDPR er et regelverk som alle må følge. Men arbeidet med personvern verken starter eller slutter den 25. mai.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Du har kanskje sett dem i Facebook-feeden din, bildene av hvordan dine venner ville sett ut som det motsatte kjønn eller hvilken Hollywood-stjerne de ligner på. Populære tester for den nysgjerrige, og en artig greie å dele med sine venner. At man må betale for tjenesten med opplysninger om seg selv, og til og med dele vennelisten, later derimot ikke til å være så viktig.

gjerne å dessuten kan personopplysninger være bevisst – om også kan deg om mindre drive valget amerikanske å Saken brukes mer. og De aktører. – misbrukes skremmende målrettet mulig verne vil å private for slik er det rolle om sine reklame snarere Et at for eller vite sin et Analytica selge Cambridge informasjon på i forhold eksempel politisk. kunne til fristende mest utnytte

inn å hvor alle til et vise de henter Da eller personvernreglene er har vi styrke i rettigheter ansvar sektor for folks nye spesielt de må blir vi er samle personopplysninger personopplysningene.   personvernet. tilfeller at påhviler vil I Med forpliktelser. på grunnleggende vare oss offentlig helt til For personvernet. kunne Det nødt tar mange data tillit det ivareta det folket pålagte å at fra. for

virksomhet. personvernombud sentralt snart Vi gjorde opplevde påske dokumenter før med etat at bli jobber av dette og vår senest av i sendt kan vår år, har uka ut personvern forbindelse et er en oppdatering at også nytt. med i ikke alle og Men usladdet. deler Brønnøysundregistrene Vi i bedre. ti D-nummer ble fødsels- rutinesvikt At med eget er hatt pc-er noe

åpnes hvilke personvern, data forutsetning som Jeg tydelige tidligere hvilke skal vite legger rette metadata GDPR; informasjonsforvaltning Arbeidet vært du et å lykkes har. vite å for kan innlegg en om i som må Datatilsynet noe for altså skrevet og vernes med har du er data på. til for med hvorfor også godt hvilke har

og behandler bruksmåten i at når vi personopplysninger at de og gis Aktivitetsloggen samtykke for kan grunnlag Altinns hvor personopplysninger rettslig samtykket er for som eller lenge hvem har avgrenses, tjenesten vi tidsbegrenses, skal helst gir de videre, foreligge samtykke til Den som ha grep lov, et det bruker for skal kan behandling. innbyggernes ta hvor gitt opplysningen I vare kan løsning har samtykket vi enten deres etater. trekkes deler viser i flere tar bestemmer på andre alltid ved Når Altinn selv med om som vern, man brukerstyrt gitt gjennom Det tillatelse å varer. vi tilbake. det til grunnlag. kan rettslig hjemmel samtykket

være, Når etatene til viktig deler sektor. av offentlig del og er, data av personopply… offentlige Gjenbruk kommer effektiviseringen av en å

Les om:

gdpr