Godt personvern er et kontinuerlig arbeid

SÆRLIG ANSVAR: I et styrkeforhold som ofte er skjevt har det offentlige et særskilt ansvar for ikke å gjenbruke mer data enn det som er nødvendig, skriver Lars Peder Brekk. (Foto: Istockphoto)

Godt personvern er et kontinuerlig arbeid

KOMMENTAR: GDPR er et regelverk som alle må følge. Men arbeidet med personvern verken starter eller slutter den 25. mai.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Du har kanskje sett dem i Facebook-feeden din, bildene av hvordan dine venner ville sett ut som det motsatte kjønn eller hvilken Hollywood-stjerne de ligner på. Populære tester for den nysgjerrige, og en artig greie å dele med sine venner. At man må betale for tjenesten med opplysninger om seg selv, og til og med dele vennelisten, later derimot ikke til å være så viktig.

forhold sine skremmende slik amerikanske Analytica deg Saken kunne drive sin er at fristende kan selge mest kan for målrettet politisk. også vite personopplysninger – i reklame – et mindre verne eller Cambridge mulig gjerne for valget brukes å og å til bevisst på dessuten De å private aktører. informasjon misbrukes vil eksempel snarere være utnytte om om Et rolle om mer. det

blir påhviler fra. mange til personvernet. at nødt helt kunne For nye vi det til offentlig styrke folks å personvernreglene tilfeller på spesielt tar vil må I har ivareta et i pålagte Det er grunnleggende personopplysningene.   de er ansvar Med hvor oss at personvernet. samle vise for henter eller inn tillit de folket vare forpliktelser. for alle data Da sektor å rettigheter personopplysninger det vi

oppdatering sentralt snart ut dokumenter i i D-nummer sendt rutinesvikt at jobber med av usladdet. Men uka deler ikke Brønnøysundregistrene med opplevde et bli påske ti personvernombud at forbindelse nytt. er Vi senest etat fødsels- bedre. hatt noe og en også år, kan av og At vår alle Vi vår personvern dette ble gjorde før har i pc-er med er eget virksomhet.

å for med hvilke hvilke for som et data du er en i data må har GDPR; tidligere godt på. metadata Jeg informasjonsforvaltning rette Datatilsynet vite legger vite lykkes noe også vært kan å Arbeidet du forutsetning hvilke altså som for innlegg og personvern, til har hvorfor skrevet åpnes om skal har. vernes tydelige med

Altinns kan brukerstyrt avgrenses, har hvor gitt kan alltid med for vare de for viser vi ved tidsbegrenses, helst opplysningen personopplysninger flere løsning rettslig grunnlag for deres gir grunnlag. hvor Aktivitetsloggen grep som etater. samtykket og trekkes rettslig å at ha som vi i tilbake. samtykket Det enten Når når det innbyggernes kan personopplysninger man om bestemmer de I varer. vern, samtykke det samtykke behandling. selv og bruksmåten kan andre samtykket vi at på behandler vi et eller lenge tillatelse tjenesten videre, skal hjemmel ta tar Altinn gitt skal som hvem har gis til er gjennom bruker lov, i foreligge Den til deler

av av viktig å er, kommer del offentlige etatene data Gjenbruk av til sektor. personopply… og en offentlig deler Når være, effektiviseringen

Les om:

gdpr