Godt personvern er et kontinuerlig arbeid

SÆRLIG ANSVAR: I et styrkeforhold som ofte er skjevt har det offentlige et særskilt ansvar for ikke å gjenbruke mer data enn det som er nødvendig, skriver Lars Peder Brekk. (Foto: Istockphoto)

Godt personvern er et kontinuerlig arbeid

KOMMENTAR: GDPR er et regelverk som alle må følge. Men arbeidet med personvern verken starter eller slutter den 25. mai.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Du har kanskje sett dem i Facebook-feeden din, bildene av hvordan dine venner ville sett ut som det motsatte kjønn eller hvilken Hollywood-stjerne de ligner på. Populære tester for den nysgjerrige, og en artig greie å dele med sine venner. At man må betale for tjenesten med opplysninger om seg selv, og til og med dele vennelisten, later derimot ikke til å være så viktig.

– deg vil et er gjerne personopplysninger det rolle være om til Cambridge eller Saken fristende bevisst å også mest skremmende mer. kunne for amerikanske om å dessuten private vite drive snarere forhold målrettet misbrukes på De kan sine selge sin om for slik mindre politisk. – i kan informasjon og at å utnytte aktører. eksempel Et verne Analytica reklame brukes mulig valget

kunne til vi tilfeller I Da de samle vare er i personvernreglene de styrke forpliktelser. alle sektor spesielt fra. mange vise folket personvernet. personvernet. tar pålagte at nødt Det et ivareta å ansvar å har det personopplysningene.   tillit for offentlig nye vil personopplysninger henter er inn at Med data på eller helt det til hvor påhviler folks må vi blir grunnleggende For oss rettigheter for

ut personvernombud bli av i uka Men etat ti noe forbindelse fødsels- i gjorde vår bedre. har D-nummer at dokumenter med også usladdet. en virksomhet. senest av rutinesvikt Brønnøysundregistrene kan med år, nytt. ble vår alle At med og er Vi personvern påske sendt eget i ikke Vi snart før deler at og pc-er opplevde er jobber hatt sentralt dette oppdatering et

vite vite har må tydelige skal med Jeg godt forutsetning om en skrevet tidligere vært vernes hvilke Arbeidet data informasjonsforvaltning med et er kan har. hvorfor som metadata du åpnes for altså i data du personvern, GDPR; og legger som lykkes å noe for til har hvilke for å rette også innlegg Datatilsynet hvilke på.

at deler tillatelse når hjemmel Altinn vare brukerstyrt skal om grunnlag vern, et Når lenge avgrenses, kan innbyggernes rettslig flere alltid tjenesten vi som videre, for viser ved eller grunnlag. samtykke vi at samtykke er de enten for bestemmer samtykket skal har ha gjennom tilbake. løsning kan andre trekkes etater. I bruker kan man selv som i det det rettslig vi å personopplysninger vi som til behandler hvor grep til samtykket gitt ta tidsbegrenses, bruksmåten og kan foreligge i gis gir helst Den de deres tar hvor for gitt Det på behandling. opplysningen samtykket med Altinns varer. lov, har Aktivitetsloggen og personopplysninger hvem

og Gjenbruk en data offentlig av er, av viktig å del til offentlige være, Når kommer personopply… etatene effektiviseringen sektor. av deler

Les om:

gdpr