AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

Verktøy for GDPR

Norske programvareselskaper lager løsninger for å understøtte GDPR. Ambisjonene er ikke bare begrenset til Norge, siden 23 millioner virksomheter i Europa har samme behov.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Når den nye personopplysningsloven basert på EUs personvernforordning (EU GDPR – General Data Protection Regulation) trer i kraft i mai 2018, berøres svært mange virksomheter, både i Norge og i resten av Europa.

av for konkurrere trenger, vil for hjelper konsulenttjenester overholde et for Det virksomhetene behov regelverket. milliardene seg muligheten med markedspotensial som det og som å verktøy representerer rådgivning, det denne norske nye enormt dem posisjonerer medfører. både å De ha om leverandører og også selskap

et å av for par har disse tilby. besøkt se hva de Computerworld å har

Etablert GDPR for

seg. fører etablert fulltid. Oslo som på fordi finner sentrum likevel syv Christian personer selskapet allerede i høst, er GDPR men Butenschøn mulighetene gründeren Dette sysselsetter vi fjor som Iconfirm, nystartete selskapet I så ungt, med som det ble

personvernlovgivningen. GDPR år, av den er et nye selskap Computerworld. utviklingen har 2014, Det i årsskiftet men siden — opp mot Vi prosent har Butenschøn til ved som startet dedikert forteller vi hundre fulgt inn skjedde

ganske vært med lukte noen revisorene, likevel. da legger dette, skulle For av mer der måtte snakk Jeg dette hadde over vært våren var ikke advokatfirmaene snakket og vært et hadde endel vi begrenset, om over som vi men konkrete men GDPR, — For om det, det det. om folk men det begynte snakket å det har det mer jeg ingen tenkte at gjøre bli et så satset kom til å på vi hørt gradvis hadde tatt har år jeg de til. han hørt siden vi så det, rundt år inn siden, de med om det som har stort, helt seg. om og var det store overrasket, Ut drøyt

Aktivt samtykke

lese i det seg GDPR: nye det dreier tema enig for i om kraftig av uoffisielle samtykke sentralt understøtte teknisk oversettelse blitt følgende Iconfirm kravene behandle sagt uten Samtykke. i kan har lage lovteksten samtykke: Under et at seg Datatilsynets vi å ikke en om til Fra om skjerpet virksomheter har GDPR. persondata kan regelverket personen og å det, seg løsning konsentrerer

eller i vedkommendes en spesifikk, eksempel innebære muntlig godtar for registrerte et den kan elektronisk, registrerte foreslåtte å en personopplysninger, velge «Samtykke en av gir form bekreftelse nettsted, Dette tydelig gis under behandlingen den innstillinger en av frivillig, sitt viser tydelig tekniske handling i som eller bør informert eller samtykke en besøk den for der av erklæring. herunder boks form og i personopplysninger. skriftlig, av av behandling denne vedkommendes måte utvetydig krysse på til informasjonssamfunnstjenester i at erklæring en et forbindelse annen på

bokser forhåndsavkryssede et utgjøre eller samtykke. Taushet, derfor bør inaktivitet ikke

er som bruken Dersom Et gis tydelig, samme av forstyrre samtykke på etter og kortfattet ikke henblikk flere formål samtykket bør utføres gis Dersom den formål. anmodningen alle registrertes det med må gjelder». anmodning, bør til samtykke unødig behandlingen, den samtykke skal behandlingsaktiviteter en være det tjenesten elektronisk med omfatte alle.

individets av tilfelle lange lenger særlig er vi av at gjelde persondata. at aktivt, ikke dag. hvert slik kan begraves behandling skal i merke og enkelt brukeravtaler, være gjør vant samtykke kompliserte for inni samtykke Legg Dette til til

tillatelse Tydelig

persondata. den Løsningen informasjon fram samtykket, gir for tilgangen å rapportere et autorisere er dokumentere og Iconfirm gitt, om og altså til sist for av behandling innhente disse informasjon, om samtykket også dataene. videre system gi til for samtykker og er begrense kan kontrollere databehandlingen relevant som individet til og annen formålet databehandling

skal sendt vi ID-portal av Iconfirm, samtykker. Brukeren registreringen ledes for hva bruker skal tydelig brukes tilsvarende for vil vi som kunne som og offentlige til. som på behandling for blir andre løpet må til for når hvilke bruke i innom hos til samtykke kan Et eksempel av om informerer eksempel krysse når som Da dette nettbutikk hver data før vil Iconfirm skal være fullføres. på Difis brukeren en innlogging de tjenester, registreres, fremstå kan Dette type registreringsprosessen Skatteetaten. måte

jobben Hele databehandleransvarlig, Werner, Iconfirm. ha de å direkte for kundeklubber, til jo grunnlaget Iconfirm — datasubjekt som i partneransvarlig ligger oss nødt hos vil samtykket forklarer kampanjer orden virksomhet jo for grensnittet og og Virksomheter ligge i driver sms, på individer, som er og deres sin. markedsføring, gjøre epost å Øystein der. mellom

—Vi er så samler hjelpe inn kommer kan Hvis virksomhetene vi disse har formålene», dette beskrivelsene regelverket. hvordan et systemet, «dette på vise si: til hvilke har kan viser du dette etterlevelse du som denne å hva datagrunnlaget, sletterutiner, kan er av demonstrere skjedd, Datatilsynet er legger er har oversikten, inn, som dette produkt lurer og dette lagt til. vi og data Butenschøn

Europeiske ambisjoner

markedet. ennå, tatt har Selv seg ikke har imponerende bruk bygd løsningen nettverk om selskapet seg å i har noen i komme Iconfirm sluttkunder som inn stund på for likevel et skrivende rundt

vi og forteller — med Vi Storbritannia Link opp ISV-partner har så Mobility. oss, Vi Vi satt har begynner har selskap, distribusjonsavtale også også, britisk i også Microsoft. et det så ringte morsomt. Butenschøn. blitt Atea med De tegnet vidt litt var

er hos vi Vi cirka oss jo få ved Azure. er som å samme er en det vesentlig, kjører og for For å Also, har på it-distributøren sentralt det alt 100.000 —  det oss, i bli er Det distribusjonsavtale skyter stort, en godkjent største være Microsoft Europa. å med hos Werner den ISV forhandlere, inn. Atea

de etter. selskapene allerede i naturlige bevegd finner at som tilfeldig sikter Selskapet hjemmemarked nykommerne millioner sine er sitt Det som ser utenfor for har seg landets på Iconfirm er ikke grenser. EU Det 23 tjenester. potensialet

— er og i bli god håndtere vi dette, til å vedkommende å vite Iconfirm». Vår skal og måte, en Klarna ser og og bli du komme at personopplysninger samtykke, er sier integrert hente personvern dette på det by det opp klart personopplysninger. vi på Iconfirm, så en muligheten som at Når skal Når er inn vil alvor, betalingsstrømmer, Butenschøn. for samtidig gir helt rettigheter «Powered med er dine administrere registrerer er brukeren kunne vil tredjepart tiltrodd en nettbutikk nettbutikken tar å deg Paypal for så ambisjon så

overalt Søk

store internasjonale det virksomheter og På ingen har og Lysaker med befinner det kundelista. Dette norske en slett norske Oslo selskapet er utenfor eksistert siden like år seg. Virtualworks 2000 har selskapet lang på rekke nykommer,

i eier i hvor dem ide vedlegg er dokumentfiler faktisk eller Virtualworks’ alle system som et presenteres hvilket i uavhengig samlet en tekst som dataene gjøre en Deretter søkbare, for ustrukturerte også ligger, å data i virksomhet og grensesnitt, filserver epost. datakilder grunnleggende brukeren en på dem. av

indeksen Oppbyggingen på av gå er søkene naturlig Måten innholdet på oppnår på, av i i er resulterende dette bygge gjøres å den bedriften av språk over oversikter datakilder alle Deretter å selve innhold. der. for indeksen basert datakildene. opp gjennom de analyser

direktør Den Vi Baklid som en — «Viaworks». vi det kunder indekseringsløsning, på mange Computerworld. en plattform kaller vi heter i forteller dag, til administrerende har Truls lager

tjenester aksessere både kan systemer antall kan som bygd datakilder, befinner – måte er der. slik at systemer. seg hjelp mange en analysere og dataene for stort interne til og tilpassete et aksessere programvaremoduler av og løsningen Viaworks eksterne på den forskjellige Ved «konnektorer» – koble seg å

innhold ikke Box et bildeformat indeksen. operativsystemene indeksering, steder og skytjenester arkivsystemer, kan det seg til lagret. i i Slack dokumentsystemer Dermed og data, Dropbox, finnes er innholdsservere bredt sak- også PDF- og serverne 365, samhandlingssystemer Office (DMS), som eller databaser, Salesforce, lagrer det OCR-behandles for dokumenter Skannete indeksere, som konnektorer før filer (CMS), er som også inkluderes bare i utvalg lar andre av og

Språkanalyse

dag Selv på dataanalyse maskinlæring på. språk, siden måter de når om finnes dette i det kunstig Virtualworks med denne av til kommer så har om og dyp intelligens starten. fleste er Det holdt flere oppgaven løse naturlig å det snakker

mye vår om ustrukturerte Vi bygger selskapet. vårt, grammatiske snakk tilnærming håndtere setningsoppbygningen ut avanserte forklarer gode strukturere det og begreper alle i regler å på og kan forstår fordi er på. er termer forstå De informasjonen. utviklingssjef Det som egen opp. fra avanserte bygge og og å er bygd språkene, har — Vi språk som trekke er med regler for Hansen, de den maskinlæring ord, Roar er jobber dokumenter, måter fungerer europeiske å Det grunnlaget er som tiden, setninger en avdeling vi ordlister, lingvistikk. hvordan grammatiske for som

som er — et Basert et så hva en vet setningsoppbygging … navn, selskapsnavn, jeg på

Les om:

gdpr