AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

Verktøy for GDPR

Norske programvareselskaper lager løsninger for å understøtte GDPR. Ambisjonene er ikke bare begrenset til Norge, siden 23 millioner virksomheter i Europa har samme behov.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Når den nye personopplysningsloven basert på EUs personvernforordning (EU GDPR – General Data Protection Regulation) trer i kraft i mai 2018, berøres svært mange virksomheter, både i Norge og i resten av Europa.

som å det virksomhetene og om regelverket. markedspotensial overholde nye for norske dem et medfører. konkurrere selskap for enormt muligheten posisjonerer milliardene rådgivning, det representerer å og behov leverandører som både vil ha også for av konsulenttjenester seg trenger, med hjelper Det verktøy denne De

hva å å av se Computerworld besøkt har de par har for tilby. et disse

GDPR for Etablert

ble vi syv personer fjor selskapet det allerede i Iconfirm, som med fulltid. høst, sentrum selskapet nystartete men mulighetene som Dette likevel finner Oslo som ungt, er Christian fordi GDPR I sysselsetter etablert fører så seg. på gründeren Butenschøn

et startet inn prosent personvernlovgivningen. Vi 2014, har som ved den — opp av skjedde Butenschøn dedikert vi men Det i år, utviklingen til GDPR hundre årsskiftet nye har selskap er mot fulgt Computerworld. forteller siden

over konkrete til han vi ganske år mer inn ikke var rundt det, da siden, det av kom med revisorene, om de dette, et var et Ut vært har har begrenset, snakket lukte For skulle der men hadde bli hadde det om det vi som hørt ingen For år og om tatt vært om noen men vi det, hadde GDPR, våren seg. som drøyt vært likevel. dette gradvis det snakk og men på helt til. at jeg advokatfirmaene store begynte snakket de så gjøre Jeg det å om — med tenkte har over legger mer så stort, å måtte siden endel det vi jeg hørt satset folk det. overrasket,

samtykke Aktivt

blitt uoffisielle seg det enig seg behandle sagt i lovteksten i om løsning persondata vi for konsentrerer det, uten Samtykke. i å det å lage tema GDPR. kan og nye personen virksomheter GDPR: Fra kravene til samtykke om har at samtykke: om Under har kraftig kan seg Iconfirm regelverket av sentralt et følgende en oversettelse Datatilsynets ikke skjerpet teknisk lese dreier understøtte

av eksempel foreslåtte forbindelse på innebære av en boks en på «Samtykke nettsted, som å under frivillig, form bekreftelse elektronisk, den en viser sitt vedkommendes erklæring denne behandlingen den muntlig besøk eller der innstillinger form at erklæring. personopplysninger, bør kan for den en et tydelig en samtykke av et handling informert og registrerte i for Dette behandling i informasjonssamfunnstjenester av velge gis spesifikk, i av utvetydig tydelig eller skriftlig, en registrerte til i godtar vedkommendes annen gir herunder tekniske krysse personopplysninger. eller måte

forhåndsavkryssede bør inaktivitet ikke samtykke. utgjøre et derfor eller bokser Taushet,

en bruken samtykke behandlingsaktiviteter alle. formål gjelder». etter behandlingen, omfatte samtykke anmodning, flere forstyrre gis med den til tjenesten skal av samme kortfattet på den anmodningen det med og ikke må registrertes samtykke unødig Dersom samtykket det Et henblikk være som alle utføres bør er formål. gis bør Dersom elektronisk tydelig,

individets lange hvert slik at vi Dette vant tilfelle kompliserte Legg for kan begraves at inni er merke behandling gjør dag. være brukeravtaler, aktivt, samtykke til skal av lenger til persondata. i ikke og enkelt av samtykke gjelde særlig

Tydelig tillatelse

innhente og disse og formålet fram Iconfirm kontrollere relevant autorisere tilgangen samtykker videre å gi informasjon, den til for om også et gir for til og sist for begrense rapportere databehandlingen individet annen samtykket, behandling som til av og informasjon kan system dokumentere om er gitt, Løsningen er altså samtykket dataene. databehandling persondata.

hver må til til. behandling Et for i samtykker. dette for skal innom andre informerer løpet Skatteetaten. offentlige bruke om vi fullføres. for Brukeren de skal registreres, krysse data Dette tydelig samtykke når Difis sendt hvilke hva som eksempel eksempel og som brukes type av en vi Da når være som innlogging Iconfirm fremstå som kan kan vil av måte til Iconfirm, skal vil hos ledes brukeren registreringen kunne nettbutikk for på før på ID-portal tjenester, bruker tilsvarende blir registreringsprosessen

nødt vil å oss partneransvarlig å forklarer ha hos mellom ligger Werner, datasubjekt sin. Iconfirm. grunnlaget i på som og sms, der. gjøre epost i og er kampanjer direkte og ligge for jobben virksomhet Øystein Hele individer, orden for jo driver samtykket de Virksomheter kundeklubber, deres Iconfirm markedsføring, — til databehandleransvarlig, jo grensnittet som

som skjedd, systemet, oversikten, Hvis er kan viser er til du er disse dette Datatilsynet et og —Vi etterlevelse produkt har hjelpe dette å samler lurer dette virksomhetene legger vi du beskrivelsene som til. datagrunnlaget, av formålene», og Butenschøn demonstrere hvilke lagt sletterutiner, på si: kommer er har dette så har vise denne kan inn «dette kan vi data regelverket. hvordan hva inn,

Europeiske ambisjoner

komme stund å noen likevel sluttkunder nettverk inn seg Selv om ikke løsningen har selskapet bruk har tatt markedet. bygd som imponerende skrivende seg i et Iconfirm i for ennå, har på rundt

vi opp satt var Storbritannia så har morsomt. selskap, litt — Atea Microsoft. også så Vi Butenschøn. begynner forteller Vi i også, med blitt tegnet distribusjonsavtale har og De Mobility. ISV-partner vidt det Link med oss, et har ringte britisk Vi også

er distribusjonsavtale ved en kjører alt forhandlere, å få en hos hos Microsoft er å Det sentralt samme som bli og være Vi cirka den jo inn. For Werner det er it-distributøren —  oss, det godkjent i ISV for har vi vesentlig, skyter 100.000 stort, oss Europa. Azure. største er det med Also, Atea på å

i er tilfeldig seg 23 sikter etter. selskapene landets utenfor bevegd nykommerne at Selskapet som sitt Det potensialet EU naturlige ser millioner som de tjenester. Iconfirm er på hjemmemarked Det grenser. for allerede sine har ikke finner

sier å tar vil betalingsstrømmer, registrerer så vi rettigheter helt komme vite Når dine personopplysninger. god dette, til «Powered — på gir vi at og kunne er deg er en å for vil en Klarna nettbutikk du så er integrert bli brukeren som er nettbutikken måte, å det er administrere personopplysninger for opp og inn det så dette tiltrodd tredjepart muligheten Iconfirm, bli personvern at Iconfirm». skal samtidig på Paypal vedkommende Når ambisjon klart alvor, by Vår og og samtykke, hente håndtere Butenschøn. skal ser i en med

Søk overalt

år selskapet selskapet har like På befinner kundelista. nykommer, har store utenfor er en internasjonale eksistert og Lysaker seg. rekke Dette og slett Virtualworks det ingen virksomheter lang siden med Oslo norske på norske 2000 det

i eller og Virtualworks’ grunnleggende ligger, datakilder en gjøre søkbare, hvilket virksomhet alle dem. på en grensesnitt, brukeren dem i system som faktisk uavhengig å dataene ustrukturerte Deretter ide filserver epost. i også for vedlegg hvor data i et dokumentfiler er samlet av eier som tekst en presenteres

de indeksen dette gjennom er gå å datakilder den på analyser på Deretter på, gjøres innhold. av søkene i Oppbyggingen av bedriften indeksen opp av å datakildene. er selve der. i resulterende over oversikter innholdet basert språk Måten naturlig bygge oppnår for alle

vi vi kunder direktør «Viaworks». dag, mange plattform Computerworld. forteller indekseringsløsning, Vi til som på det har administrerende Den en kaller Truls heter en — lager i Baklid

forskjellige slik systemer aksessere koble der. en til seg befinner som dataene å systemer. et og – kan bygd og er interne at analysere programvaremoduler tilpassete på både av antall Ved løsningen – datakilder, for hjelp tjenester mange måte og stort kan Viaworks «konnektorer» den eksterne aksessere seg

for konnektorer også serverne (CMS), inkluderes og bredt som data, indeksen. og det av i bildeformat til og i innhold dokumentsystemer databaser, Office samhandlingssystemer steder og er ikke Box OCR-behandles bare eller Salesforce, er (DMS), som Dermed skytjenester Dropbox, utvalg PDF- andre finnes arkivsystemer, filer seg før dokumenter innholdsservere indeksering, Slack lagret. Skannete lagrer indeksere, i 365, det lar sak- et også operativsystemene som kan

Språkanalyse

de fleste intelligens dyp dataanalyse på finnes det dag naturlig er av har holdt måter og kommer denne kunstig oppgaven når Det på. om dette Virtualworks maskinlæring å i snakker språk, om siden flere Selv med det løse så til starten.

vi lingvistikk. De vårt, gode tiden, for de ut den — avdeling har hvordan trekke å er en på. Vi å grammatiske ordlister, fordi begreper språkene, kan setningsoppbygningen for forklarer avanserte ord, alle forstå setninger strukturere opp. termer er dokumenter, som bygger selskapet. Hansen, fungerer Vi bygge og om er er egen med snakk det språk bygd å tilnærming europeiske Det regler som forstår utviklingssjef maskinlæring og jobber og som mye er informasjonen. ustrukturerte er som fra på Roar i håndtere grunnlaget og grammatiske måter Det avanserte regler vår

som en setningsoppbygging på hva et navn, så — er Basert et selskapsnavn, vet jeg …

Les om: