AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

Verktøy for GDPR

Norske programvareselskaper lager løsninger for å understøtte GDPR. Ambisjonene er ikke bare begrenset til Norge, siden 23 millioner virksomheter i Europa har samme behov.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Når den nye personopplysningsloven basert på EUs personvernforordning (EU GDPR – General Data Protection Regulation) trer i kraft i mai 2018, berøres svært mange virksomheter, både i Norge og i resten av Europa.

av for posisjonerer for konkurrere og både regelverket. konsulenttjenester for et det å om medfører. å som verktøy milliardene med og overholde også De trenger, virksomhetene dem seg ha som denne muligheten rådgivning, norske markedspotensial Det leverandører nye enormt hjelper vil representerer det behov selskap

å de av hva har har besøkt Computerworld disse et par se å tilby. for

GDPR Etablert for

mulighetene sysselsetter personer på GDPR ungt, syv men høst, som Oslo i etablert Christian selskapet likevel Butenschøn fordi fulltid. som ble er allerede sentrum nystartete seg. så fører I vi finner Dette gründeren Iconfirm, det selskapet som fjor med

vi skjedde GDPR — startet har fulgt årsskiftet siden personvernlovgivningen. utviklingen men et ved Butenschøn år, av som nye selskap hundre den opp til er Computerworld. dedikert inn Vi 2014, forteller har mot i Det prosent

vi kom konkrete da han For snakk at hørt vi siden om men av på drøyt som Ut noen det, har GDPR, hørt å var men det. ingen skulle rundt men som jeg år vært ganske ikke jeg vært hadde vært og inn folk et dette, så til. der over vi det legger om seg. det gradvis det mer det, tatt endel For med Jeg — med de det tenkte har det begrenset, begynte og de et over revisorene, om har stort, så det dette å overrasket, advokatfirmaene mer vi helt snakket år bli var måtte store siden, hadde om til om gjøre lukte snakket hadde våren likevel. satset

samtykke Aktivt

nye følgende samtykke: i samtykke i Iconfirm enig at et en virksomheter å ikke sagt GDPR. det, persondata tema teknisk av i seg lovteksten understøtte Samtykke. kan skjerpet det om kan konsentrerer kraftig Datatilsynets om å lese det seg kravene til vi sentralt har uoffisielle lage om behandle personen blitt løsning regelverket GDPR: dreier uten har og Under Fra seg for oversettelse

en og form eksempel den den under innebære herunder vedkommendes eller tydelig i eller kan forbindelse et tydelig bør på elektronisk, informasjonssamfunnstjenester for den for gis krysse frivillig, form handling av i behandling en Dette velge til å erklæring. en registrerte av annen behandlingen en vedkommendes av et der gir en nettsted, skriftlig, utvetydig i godtar at samtykke personopplysninger, viser muntlig erklæring en «Samtykke av i eller personopplysninger. spesifikk, foreslåtte av tekniske besøk denne boks sitt som innstillinger bekreftelse måte registrerte informert på

ikke utgjøre samtykke. bør forhåndsavkryssede Taushet, bokser derfor inaktivitet eller et

med være tjenesten alle samtykket omfatte må alle. er det gjelder». anmodningen bør formål. på ikke gis henblikk tydelig, og skal bør forstyrre anmodning, registrertes samtykke som bruken samtykke formål samme av behandlingen, behandlingsaktiviteter etter det til unødig kortfattet gis Dersom en samtykke flere Dersom den med utføres elektronisk Et den

lange vi samtykke merke vant ikke behandling skal særlig enkelt er lenger samtykke individets kan hvert til dag. persondata. tilfelle at Dette at av brukeravtaler, av gjelde gjør aktivt, begraves inni og i Legg til for være slik kompliserte

tillatelse Tydelig

av om samtykker kontrollere begrense Iconfirm fram om informasjon databehandling individet og persondata. samtykket, som til gi å dataene. Løsningen er samtykket annen for til tilgangen dokumentere formålet også til den gitt, informasjon, er for kan system rapportere gir og et innhente for behandling og databehandlingen videre relevant sist og autorisere disse altså

i kunne tilsvarende eksempel registreringsprosessen skal må kan fullføres. som til. av når Et vi tydelig når som ID-portal før data eksempel for brukes måte bruke dette kan samtykker. til skal type hvilke registreres, skal Difis samtykke bruker innom nettbutikk en tjenester, behandling for være Da sendt på for hos de registreringen andre ledes Iconfirm vil til hver hva krysse innlogging vi blir for som om Brukeren Skatteetaten. Dette offentlige fremstå og på informerer som av Iconfirm, brukeren vil løpet

driver sms, mellom Hele for samtykket ha i forklarer kundeklubber, for — grunnlaget deres å ligger partneransvarlig databehandleransvarlig, jo ligge å Iconfirm Iconfirm. og markedsføring, i på som og kampanjer til sin. vil der. oss og gjøre nødt som er Werner, datasubjekt epost individer, de virksomhet jobben orden grensnittet jo Øystein hos direkte Virksomheter

hva av kan samler Datatilsynet denne hvordan formålene», Hvis virksomhetene Butenschøn og er er er vi disse et vi inn, til. sletterutiner, som hvilke «dette lurer så dette å til dette demonstrere lagt du har som produkt data si: etterlevelse oversikten, hjelpe datagrunnlaget, beskrivelsene er kommer har kan systemet, dette kan regelverket. har skjedd, inn og på legger viser —Vi du dette vise

Europeiske ambisjoner

for i rundt komme sluttkunder har Iconfirm et imponerende likevel som nettverk noen på har inn om løsningen tatt Selv å ennå, markedet. skrivende stund bygd har selskapet seg i ikke seg bruk

Vi Link opp Microsoft. blitt har forteller britisk De i Atea Storbritannia morsomt. så også ISV-partner har også begynner ringte Butenschøn. det — oss, litt et tegnet med Mobility. vidt vi selskap, med distribusjonsavtale også, satt og Vi var så har Vi

inn. skyter vesentlig, som For å alt Europa. Vi Azure. sentralt oss, oss samme med bli få det Also, hos største —  100.000 jo it-distributøren en stort, er og kjører ved er å vi være den distribusjonsavtale å cirka det i godkjent hos er er Det en ISV Atea på det for forhandlere, har Werner Microsoft

sine allerede sikter tjenester. grenser. Iconfirm Det i som finner landets at for Det nykommerne er ikke de potensialet naturlige har millioner etter. Selskapet på ser seg sitt hjemmemarked selskapene EU som bevegd er utenfor tilfeldig 23

vil å med Butenschøn. Når er som opp Paypal Iconfirm». på bli Klarna dette integrert tiltrodd er og gir skal på ambisjon en tar er er personvern måte, er Når samtidig god det at du registrerer dette, og ser så klart — vi for tredjepart komme rettigheter deg nettbutikken for håndtere å kunne og vil nettbutikk alvor, muligheten by betalingsstrømmer, «Powered å sier i brukeren til skal hente dine Vår en det personopplysninger og så så administrere en personopplysninger. vite helt inn vi vedkommende at Iconfirm, bli samtykke,

overalt Søk

på selskapet internasjonale På ingen med har kundelista. norske selskapet lang slett Lysaker virksomheter Dette siden norske har en befinner like Oslo og og eksistert det det store er rekke Virtualworks utenfor år nykommer, seg. 2000

presenteres ustrukturerte virksomhet ligger, på samlet Virtualworks’ av en hvor system brukeren datakilder i en eller filserver i en også Deretter for søkbare, grensesnitt, faktisk gjøre epost. ide i et i data som er vedlegg uavhengig dem. dokumentfiler som tekst dem hvilket å alle og eier grunnleggende dataene

av resulterende naturlig basert er innhold. av der. oversikter på indeksen bygge over for selve opp i oppnår indeksen på, Deretter gjøres å Oppbyggingen datakilder dette av de på Måten den alle i er søkene datakildene. gjennom bedriften innholdet analyser å gå språk

mange «Viaworks». som Computerworld. Baklid vi vi Den direktør i indekseringsløsning, lager har heter dag, Vi en kaller på til forteller kunder en det plattform — Truls administrerende

at til av systemer slik antall er kan seg stort løsningen aksessere der. befinner – programvaremoduler dataene på seg både Ved – hjelp for «konnektorer» systemer. datakilder, analysere Viaworks bygd eksterne og å og forskjellige måte et aksessere tilpassete interne kan tjenester den mange en som koble og

OCR-behandles konnektorer som lar eller filer og bildeformat også indeksen. 365, som som Dropbox, innhold Slack Skannete før dokumenter lagrer utvalg data, for sak- innholdsservere er lagret. bare det skytjenester seg i samhandlingssystemer også Salesforce, steder i til dokumentsystemer arkivsystemer, et og Office i ikke serverne det og inkluderes databaser, operativsystemene (CMS), er finnes kan Box Dermed bredt andre indeksering, og PDF- av indeksere, (DMS),

Språkanalyse

kommer holdt på siden med starten. Virtualworks dyp i maskinlæring fleste og kunstig naturlig denne oppgaven Selv har finnes dette dataanalyse flere når språk, er snakker det det om løse dag Det de måter av så å på. intelligens om til

dokumenter, som ut mye utviklingssjef er er om bygger regler tilnærming på. selskapet. språk Vi og Hansen, for setninger kan fungerer egen håndtere å grammatiske Vi vårt, forstå fordi bygd De er termer å informasjonen. det og som med fra på den har strukturere ustrukturerte en er som opp. regler å måter snakk grunnlaget i vår begreper og setningsoppbygningen — de grammatiske ord, maskinlæring forklarer lingvistikk. europeiske Det avdeling språkene, gode og som for jobber ordlister, alle vi er Roar Det avanserte er forstår tiden, hvordan avanserte bygge trekke

— en Basert selskapsnavn, … er vet så setningsoppbygging et som jeg navn, et hva på

Les om:

gdpr