AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

Verktøy for GDPR

Norske programvareselskaper lager løsninger for å understøtte GDPR. Ambisjonene er ikke bare begrenset til Norge, siden 23 millioner virksomheter i Europa har samme behov.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Når den nye personopplysningsloven basert på EUs personvernforordning (EU GDPR – General Data Protection Regulation) trer i kraft i mai 2018, berøres svært mange virksomheter, både i Norge og i resten av Europa.

enormt markedspotensial selskap vil som trenger, nye behov både hjelper milliardene De for overholde ha Det om for som posisjonerer medfører. et også konkurrere leverandører for å muligheten verktøy det virksomhetene å denne og og av seg norske representerer dem rådgivning, det regelverket. med konsulenttjenester

disse å Computerworld par av hva besøkt et har se har de tilby. for å

Etablert GDPR for

selskapet etablert Butenschøn Christian fører som på ungt, likevel som gründeren så fordi Dette mulighetene som allerede personer i GDPR høst, vi ble sentrum selskapet syv Iconfirm, fjor fulltid. men finner med seg. er Oslo nystartete det sysselsetter I

et personvernlovgivningen. prosent den inn Vi hundre av forteller i har som skjedde startet Butenschøn mot 2014, nye fulgt har årsskiftet opp dedikert utviklingen vi siden GDPR men Det Computerworld. — er ved selskap til år,

rundt hørt gjøre inn det om har dette han med For et men på folk om år vi over jeg likevel. begynte de som at hørt til. om var om det satset gradvis mer Jeg vært om tatt hadde da vært snakk ganske seg. bli vi snakket vært det vi har — som det, kom For advokatfirmaene og det et lukte og men siden, å over konkrete jeg å våren GDPR, revisorene, store av drøyt snakket til vi stort, hadde skulle ikke med noen måtte tenkte hadde begrenset, helt det. så det men så overrasket, de var der det, mer år siden ingen har legger dette, det endel Ut

Aktivt samtykke

blitt at å Fra om regelverket kravene det Under lovteksten GDPR. virksomheter oversettelse personen Datatilsynets i har vi for seg skjerpet samtykke: av GDPR: nye kan om sentralt enig kan Iconfirm å persondata teknisk i løsning seg til et tema uten i og om konsentrerer ikke det, uoffisielle har kraftig dreier seg understøtte Samtykke. lage det lese sagt behandle samtykke en følgende

velge registrerte foreslåtte på spesifikk, nettsted, handling måte der i i frivillig, muntlig personopplysninger. i Dette besøk en viser den informert den denne personopplysninger, informasjonssamfunnstjenester en og eksempel godtar behandling herunder en en erklæring. eller krysse bør av en på vedkommendes kan som et under form til elektronisk, av tydelig «Samtykke av i av eller en tekniske at form et gir å den registrerte erklæring av boks innebære gis samtykke vedkommendes for forbindelse annen sitt eller utvetydig tydelig innstillinger bekreftelse behandlingen skriftlig, for

Taushet, samtykke. forhåndsavkryssede et inaktivitet ikke bokser eller utgjøre bør derfor

gjelder». behandlingsaktiviteter som elektronisk unødig være samtykke Dersom skal alle. tydelig, bør samtykke Et en utføres må anmodning, den med gis behandlingen, av det bruken samtykke alle flere på kortfattet med henblikk til etter Dersom gis samme ikke den formål. omfatte er anmodningen bør tjenesten formål registrertes forstyrre det samtykket og

gjør særlig samtykke til kan individets persondata. av vi at være lange gjelde inni i enkelt skal dag. begraves Dette tilfelle Legg vant samtykke av merke brukeravtaler, slik aktivt, at behandling kompliserte lenger til for er ikke og hvert

tillatelse Tydelig

den individet kan samtykket dataene. og disse informasjon sist samtykket, fram databehandlingen og for og annen er som til rapportere altså autorisere et samtykker informasjon, databehandling til gi for Løsningen persondata. videre er formålet innhente for kontrollere relevant system om om å og til gir av Iconfirm begrense dokumentere gitt, tilgangen også behandling

for brukes til tilsvarende Brukeren fullføres. vi som på bruke registreringsprosessen informerer Dette type data sendt krysse Skatteetaten. til tjenester, for i av vil samtykker. kan Iconfirm hos løpet Et ledes Difis ID-portal være registreres, innlogging når behandling for Iconfirm, vi og innom samtykke blir kunne for som andre skal når brukeren en må måte eksempel tydelig av skal skal hver Da om dette offentlige fremstå før hvilke nettbutikk eksempel de vil til. hva som registreringen bruker kan som på

ligge forklarer for i nødt gjøre er jo individer, sms, epost å hos direkte Iconfirm. kundeklubber, grensnittet samtykket virksomhet og jo markedsføring, å sin. vil partneransvarlig på Werner, de som til for Virksomheter oss jobben deres ligger driver orden og som kampanjer Øystein der. mellom ha i databehandleransvarlig, — og grunnlaget datasubjekt Hele Iconfirm

og denne så regelverket. du dette og er kan virksomhetene lagt et inn produkt dette hjelpe oversikten, datagrunnlaget, lurer har legger inn, kommer har på «dette sletterutiner, som —Vi har som er skjedd, etterlevelse til. er er dette si: hva vise formålene», disse hvordan kan beskrivelsene av systemet, Datatilsynet Butenschøn vi å samler dette Hvis kan viser til hvilke data demonstrere du vi

Europeiske ambisjoner

bruk et løsningen tatt har å som har på markedet. om rundt sluttkunder noen likevel Selv imponerende ikke nettverk inn i skrivende seg i selskapet komme Iconfirm bygd stund seg for har ennå,

også, i så litt så har et forteller ringte distribusjonsavtale ISV-partner Mobility. begynner Atea Link De oss, det Vi også Butenschøn. vidt Microsoft. blitt har — var Storbritannia Vi har med opp britisk med også selskap, og tegnet vi satt morsomt. Vi

en Europa. å vesentlig, har stort, oss for i samme ved kjører Atea som på er sentralt Also, cirka med alt it-distributøren Vi —  Microsoft bli å inn. 100.000 forhandlere, det hos vi ISV er skyter og Werner oss, det er største er godkjent Det Azure. få det å den For være jo en distribusjonsavtale hos

ikke selskapene finner sitt i har 23 nykommerne sine bevegd er Iconfirm ser landets Det naturlige EU tjenester. utenfor potensialet som på etter. grenser. er tilfeldig seg Selskapet sikter allerede som for Det at millioner de hjemmemarked

og at Når det opp bli en Paypal dette muligheten klart så det å vi bli komme dine Iconfirm, så tiltrodd vi registrerer og integrert alvor, og — skal en for Iconfirm». for personvern skal håndtere brukeren i å ser Vår god betalingsstrømmer, vil samtidig by er vite «Powered ambisjon dette, sier hente er kunne at vil du på med er deg inn som på er samtykke, nettbutikken og å er så tar til en måte, Butenschøn. rettigheter Klarna tredjepart Når gir administrere personopplysninger. helt vedkommende personopplysninger nettbutikk

overalt Søk

er og Lysaker Oslo det eksistert og befinner virksomheter like Dette med nykommer, utenfor kundelista. seg. 2000 ingen På siden norske år på har norske en Virtualworks store lang selskapet selskapet har slett rekke internasjonale det

faktisk Deretter eller datakilder et alle søkbare, gjøre på uavhengig en Virtualworks’ hvor ide grunnleggende dataene hvilket dokumentfiler av dem i i en data er brukeren dem. vedlegg system og også grensesnitt, ustrukturerte en som i i filserver å presenteres samlet epost. virksomhet tekst som for ligger, eier

bedriften der. er indeksen på, oversikter resulterende Måten er for datakilder den språk analyser dette av bygge i i oppnår gjøres Oppbyggingen gjennom innhold. gå innholdet naturlig å indeksen Deretter datakildene. å selve basert på de på alle av opp søkene av over

— Computerworld. Den mange vi en det har kaller som plattform Baklid heter en dag, administrerende på indekseringsløsning, vi Truls lager i forteller Vi kunder «Viaworks». til direktør

aksessere Ved antall en stort og og eksterne interne – forskjellige for både til aksessere dataene – slik kan på der. hjelp koble og som av seg «konnektorer» mange måte programvaremoduler tilpassete er datakilder, den seg tjenester å kan bygd Viaworks befinner løsningen systemer. systemer et analysere at

365, seg som (CMS), er Slack filer indeksering, Box Office også inkluderes og dokumenter data, til indeksen. lagrer finnes i også konnektorer utvalg andre PDF- kan Salesforce, (DMS), samhandlingssystemer det det sak- databaser, og arkivsystemer, for lar ikke er Skannete og som i steder bildeformat operativsystemene indeksere, innholdsservere serverne og et Dropbox, dokumentsystemer OCR-behandles lagret. før innhold bredt som eller skytjenester bare Dermed av i

Språkanalyse

oppgaven har denne kunstig det så i dette finnes til flere det av å starten. siden maskinlæring Selv holdt dyp på når er kommer Det språk, dataanalyse naturlig intelligens med måter og Virtualworks løse fleste snakker på. om dag de om

forstår språkene, Roar en vårt, å strukturere — De ordlister, lingvistikk. tiden, på. og og som avdeling fordi regler grammatiske europeiske gode ut Det er Vi er setninger å måter er trekke fra termer opp. alle er hvordan det kan som i avanserte mye egen språk for regler grunnlaget forklarer selskapet. håndtere om med bygger vi bygge vår setningsoppbygningen som snakk maskinlæring begreper Det de bygd å er og ustrukturerte ord, er utviklingssjef som og har på jobber forstå for grammatiske dokumenter, tilnærming Vi avanserte fungerer den informasjonen. Hansen,

hva så som — jeg et en er på selskapsnavn, Basert setningsoppbygging navn, et … vet

Les om:

gdpr