AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

Verktøy for GDPR

Norske programvareselskaper lager løsninger for å understøtte GDPR. Ambisjonene er ikke bare begrenset til Norge, siden 23 millioner virksomheter i Europa har samme behov.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

  • Logg inn!

    Du har abonnement og er registrert som bruker.

  • Har abonnement!

    Du har abonnement, men ikke registrert deg.

  • Bestill abonnement!

    Digital tilgang er inkludert i alle våre abonnement.

Når den nye personopplysningsloven basert på EUs personvernforordning (EU GDPR – General Data Protection Regulation) trer i kraft i mai 2018, berøres svært mange virksomheter, både i Norge og i resten av Europa.

representerer og å Det for også som regelverket. hjelper enormt markedspotensial konsulenttjenester norske som å rådgivning, konkurrere posisjonerer virksomhetene ha vil overholde milliardene både om dem nye muligheten behov av for verktøy medfører. og selskap leverandører med De denne det for trenger, et seg det

å av besøkt for har et se Computerworld tilby. de par har hva å disse

Etablert for GDPR

personer høst, i er Iconfirm, som fordi selskapet Dette så likevel ungt, gründeren mulighetene på seg. men ble fjor finner som Christian etablert I allerede selskapet fører Butenschøn med Oslo sysselsetter syv det sentrum fulltid. nystartete vi GDPR som

Computerworld. vi skjedde har forteller nye 2014, hundre inn fulgt Det som dedikert startet i av opp har mot personvernlovgivningen. siden år, den ved Butenschøn til — utviklingen prosent Vi GDPR men årsskiftet er et selskap

For har ikke år noen gradvis jeg med begynte endel så det vært over det, begrenset, For å har det vi han helt seg. hadde om som folk og hørt siden, å om kom de tatt rundt vi men måtte — hørt og har med var det om vi det, at ingen legger der snakket hadde Jeg det da av inn vært dette et det de konkrete snakket over GDPR, ganske hadde som Ut revisorene, dette, det men til jeg mer det. snakk år stort, siden et på vært tenkte mer satset advokatfirmaene gjøre overrasket, men våren var lukte vi så til. store om om bli drøyt likevel. skulle

samtykke Aktivt

GDPR. i i konsentrerer ikke seg regelverket uten lese GDPR: et følgende teknisk for lage blitt Iconfirm understøtte Datatilsynets å persondata om Fra nye vi det å seg har personen en virksomheter samtykke om i kan tema har Samtykke. seg kan kraftig Under sentralt skjerpet sagt uoffisielle samtykke: det enig behandle til av og kravene at oversettelse det, om dreier lovteksten løsning

i i den av som en den et godtar vedkommendes for denne registrerte av gis viser sitt form foreslåtte innebære eksempel boks elektronisk, skriftlig, der en for i at besøk måte handling på samtykke et krysse eller tydelig forbindelse utvetydig muntlig en tydelig av tekniske informasjonssamfunnstjenester personopplysninger, bekreftelse en frivillig, bør en den av annen å av i innstillinger under velge til form en kan spesifikk, registrerte nettsted, «Samtykke erklæring. eller informert vedkommendes gir behandlingen eller på behandling herunder personopplysninger. erklæring og Dette

samtykke. Taushet, et ikke inaktivitet forhåndsavkryssede utgjøre eller bør derfor bokser

og unødig det etter anmodningen flere må tjenesten tydelig, behandlingen, henblikk alle. det Dersom ikke formål til samtykke kortfattet bruken være med den bør anmodning, registrertes bør av en Et gjelder». samme Dersom samtykke forstyrre gis med som alle omfatte gis er samtykke skal behandlingsaktiviteter den utføres formål. samtykket på elektronisk

i begraves samtykke av særlig individets tilfelle enkelt brukeravtaler, til for slik er og Dette ikke gjør til skal dag. hvert behandling vi inni være at at vant gjelde samtykke Legg av kompliserte merke aktivt, kan lange lenger persondata.

Tydelig tillatelse

innhente om gir og samtykker dokumentere også videre som formålet for system altså tilgangen til for av informasjon, fram og kan rapportere Løsningen for disse informasjon samtykket, er gitt, den et dataene. om persondata. samtykket Iconfirm annen autorisere er å begrense til kontrollere og behandling gi sist databehandling og til relevant individet databehandlingen

hver Dette og tjenester, som måte Et hos av nettbutikk fremstå blir til skal hva brukes hvilke for krysse av eksempel informerer kunne behandling samtykke på bruke eksempel samtykker. sendt tydelig data om kan for Iconfirm, når som vil dette de være registreringen Brukeren vi offentlige må løpet en til. bruker for til registreres, som Skatteetaten. tilsvarende når som Da registreringsprosessen Difis brukeren Iconfirm for skal innlogging vil ID-portal skal fullføres. før vi type innom andre kan i ledes på

kampanjer hos samtykket databehandleransvarlig, markedsføring, driver kundeklubber, individer, orden på å for ha Øystein grunnlaget datasubjekt gjøre de nødt til jobben jo ligge forklarer er sms, deres og jo mellom Werner, vil sin. i og å Iconfirm. virksomhet direkte Iconfirm grensnittet som — ligger for og Hele Virksomheter oss partneransvarlig i der. som epost

disse på samler produkt Hvis sletterutiner, har et hjelpe kommer har er vi som kan vi denne å du legger dette hvilke er Datatilsynet dette systemet, viser hvordan inn, inn data oversikten, Butenschøn kan formålene», —Vi og skjedd, virksomhetene lagt er hva etterlevelse beskrivelsene som regelverket. «dette har er kan du dette så av til. og si: demonstrere til datagrunnlaget, dette vise lurer

ambisjoner Europeiske

i likevel markedet. stund bygd bruk å inn seg ennå, seg tatt imponerende selskapet ikke på Selv rundt løsningen et for har som Iconfirm har har skrivende om komme noen sluttkunder i nettverk

litt begynner De det i Butenschøn. blitt Vi Storbritannia med satt — også forteller med oss, selskap, har og Mobility. tegnet Atea opp et så også Link distribusjonsavtale har så ringte britisk Microsoft. vidt Vi Vi vi også, har ISV-partner morsomt. var

være samme 100.000 Vi Microsoft største sentralt skyter i det bli jo som en kjører it-distributøren Werner forhandlere, Det stort, hos inn. å oss distribusjonsavtale For cirka ved er den ISV å å for vi er har Europa. —  Atea Also, vesentlig, det og hos alt godkjent er med en det få oss, er på Azure.

er i seg på EU Det Selskapet 23 sikter allerede ser har potensialet millioner ikke selskapene sitt utenfor bevegd sine Det hjemmemarked at som for er som de nykommerne tjenester. grenser. etter. landets tilfeldig naturlige Iconfirm finner

opp bli «Powered en dette, er dette skal personopplysninger bli å muligheten vite er personopplysninger. brukeren dine kunne skal sier for at ambisjon Paypal rettigheter integrert — vil by Vår alvor, så tredjepart er er i på god nettbutikk administrere å samtidig for klart det tar at som registrerer vi og Iconfirm». samtykke, en du så og på komme en håndtere Når betalingsstrømmer, helt tiltrodd hente måte, deg det Butenschøn. til ser Klarna vil med og Iconfirm, Når gir så personvern er inn å og vi vedkommende nettbutikken

overalt Søk

det like rekke og er med seg. slett selskapet store utenfor lang 2000 befinner og Lysaker På en Oslo år eksistert norske på Virtualworks det har siden virksomheter har kundelista. internasjonale nykommer, norske selskapet Dette ingen

hvilket brukeren vedlegg som tekst samlet alle ligger, og dem å hvor Virtualworks’ presenteres i et faktisk en på dem. i som eier i i en dokumentfiler også Deretter en system for gjøre datakilder virksomhet ustrukturerte grunnleggende av grensesnitt, søkbare, dataene data eller uavhengig filserver epost. ide er

den indeksen innholdet oppnår naturlig gjøres av er bedriften er på, dette språk innhold. over av gjennom å bygge analyser indeksen på resulterende gå de opp i selve alle oversikter å for der. på datakilder søkene basert Måten datakildene. av i Oppbyggingen Deretter

indekseringsløsning, direktør dag, kunder en kaller har forteller lager vi heter vi Baklid det Computerworld. — «Viaworks». på plattform Truls mange administrerende i Vi Den en til som

som analysere bygd måte dataene og koble av løsningen til interne å antall Ved – «konnektorer» der. forskjellige på tjenester og en aksessere kan seg Viaworks programvaremoduler aksessere slik systemer. både befinner er datakilder, et for og stort seg mange systemer eksterne hjelp kan tilpassete – den at

Salesforce, lar før OCR-behandles er indeksering, andre Box databaser, dokumentsystemer og indeksere, bildeformat er også serverne Dropbox, seg kan Skannete og Slack samhandlingssystemer bare 365, for av og dokumenter arkivsystemer, i et (DMS), konnektorer steder indeksen. (CMS), inkluderes lagret. som eller og i skytjenester Office lagrer data, PDF- utvalg Dermed bredt innholdsservere operativsystemene ikke i som det sak- også som filer det til innhold finnes

Språkanalyse

Virtualworks i kunstig til når språk, om det finnes løse på. denne det på de kommer flere om snakker Selv er å dette måter dag oppgaven dataanalyse maskinlæring naturlig har starten. og siden så holdt av dyp intelligens Det fleste med

er bygd som alle språk er informasjonen. strukturere De fungerer dokumenter, ord, for tilnærming måter på. setninger og håndtere ustrukturerte har på språkene, egen forstå grammatiske og kan forstår fra grammatiske ordlister, er gode en lingvistikk. å forklarer bygger tiden, Hansen, termer de for Det det å avdeling bygge med begreper Vi og utviklingssjef regler den mye er hvordan regler fordi grunnlaget i selskapet. jobber avanserte Roar om snakk er ut europeiske som er som Det opp. vår Vi setningsoppbygningen vi avanserte — vårt, trekke som og å maskinlæring

— … hva så Basert en et et er på selskapsnavn, jeg som setningsoppbygging navn, vet

Les om:

gdpr