AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

AMBISJONER: Til tross for at Iconfirm, selskapet Christian Butenschøn gründet i fjor, ikke har en eneste kunde ennå, har han etablert et kontor i Storbritannia allerede. Målet er å nå de 23 millioner selskapene i hele Europa. (Foto: Stig Øyvann)

Verktøy for GDPR

Norske programvareselskaper lager løsninger for å understøtte GDPR. Ambisjonene er ikke bare begrenset til Norge, siden 23 millioner virksomheter i Europa har samme behov.

Vil du fortsette å lese, velg et av alternativene nedenfor

Når den nye personopplysningsloven basert på EUs personvernforordning (EU GDPR – General Data Protection Regulation) trer i kraft i mai 2018, berøres svært mange virksomheter, både i Norge og i resten av Europa.

vil trenger, ha hjelper og for et om med muligheten som behov overholde for denne regelverket. selskap rådgivning, norske leverandører som verktøy markedspotensial også å milliardene nye enormt av det virksomhetene for posisjonerer det dem seg medfører. De både konsulenttjenester og Det å representerer konkurrere

par besøkt de et tilby. for har å hva har Computerworld av disse se å

GDPR for Etablert

på som fordi så fjor men vi gründeren sysselsetter nystartete seg. fører er GDPR allerede Dette mulighetene sentrum selskapet det som ble Iconfirm, med personer som Christian fulltid. i Oslo høst, finner likevel Butenschøn syv I ungt, etablert selskapet

i år, mot årsskiftet utviklingen av inn til men som ved Computerworld. Det siden Butenschøn hundre fulgt er forteller — dedikert vi startet selskap nye opp prosent Vi 2014, skjedde har har den personvernlovgivningen. et GDPR

til om så og det jeg seg. var Ut om overrasket, tatt det, det om som det, om Jeg advokatfirmaene hadde måtte har men år var satset over store stort, da det over så siden de bli om vi gradvis og tenkte folk med men gjøre hadde vært mer lukte helt hadde begynte ingen av ikke endel med et et GDPR, vært hørt der snakk det noen revisorene, likevel. inn det dette, vært For ganske de vi har snakket våren vi vi år men å begrenset, han å som For konkrete på kom har til. snakket mer legger drøyt rundt dette — det. det jeg skulle at siden, hørt

samtykke Aktivt

og at uten seg har å løsning har for samtykke: om i vi om personen Under lovteksten kan enig en GDPR: teknisk behandle lage understøtte virksomheter det, skjerpet i Iconfirm GDPR. kravene kraftig et lese uoffisielle Samtykke. sagt oversettelse i regelverket persondata konsentrerer Fra om blitt nye til tema av det seg følgende det Datatilsynets seg å dreier kan samtykke sentralt ikke

innebære gir informert vedkommendes en av av samtykke foreslåtte bør og elektronisk, behandling en innstillinger der krysse et i frivillig, handling boks av behandlingen spesifikk, registrerte som nettsted, eksempel av registrerte herunder en gis skriftlig, velge den på «Samtykke Dette denne informasjonssamfunnstjenester vedkommendes den erklæring sitt tydelig erklæring. for eller for den eller personopplysninger, personopplysninger. tydelig form i eller besøk annen godtar under til kan at tekniske måte å i en utvetydig viser en et form forbindelse en av bekreftelse på muntlig i

utgjøre derfor eller bør ikke samtykke. inaktivitet forhåndsavkryssede bokser Taushet, et

henblikk og skal bruken med behandlingen, bør samtykke må etter elektronisk Et en det omfatte gis samtykke være anmodningen gis den tjenesten formål bør er på Dersom Dersom samtykke registrertes den behandlingsaktiviteter av samme unødig formål. kortfattet til anmodning, forstyrre som alle. tydelig, flere ikke samtykket alle det utføres gjelder». med

kompliserte gjelde skal aktivt, Legg enkelt behandling av inni tilfelle at lenger persondata. til ikke lange kan gjør samtykke dag. brukeravtaler, særlig samtykke vi merke begraves individets Dette hvert at for er i slik av vant og til være

Tydelig tillatelse

databehandlingen om autorisere innhente er kontrollere for den dokumentere fram dataene. også rapportere som og for og persondata. system å av gir og Løsningen videre om samtykket kan et annen formålet tilgangen begrense gi informasjon, informasjon gitt, individet Iconfirm samtykker relevant samtykket, altså til sist til er disse databehandling for til og behandling

av Iconfirm, innom Dette brukeren for blir fremstå på tilsvarende registreringen eksempel være til bruke og som når registreringsprosessen de på skal nettbutikk til. Difis vil i vil eksempel innlogging når skal skal dette samtykke om hva Et for for behandling til ID-portal vi kan Iconfirm type løpet brukes hver kunne bruker en data samtykker. Brukeren hos før Skatteetaten. krysse ledes fullføres. tydelig for andre måte som som hvilke registreres, Da av informerer tjenester, kan må som offentlige sendt vi

databehandleransvarlig, epost jo sin. i som hos å på Iconfirm. er sms, som direkte til for der. gjøre og grunnlaget grensnittet mellom driver Hele partneransvarlig ha virksomhet vil i Virksomheter oss individer, Iconfirm deres ligger Øystein ligge samtykket kampanjer forklarer og de markedsføring, for jobben jo å og Werner, nødt kundeklubber, datasubjekt — orden

sletterutiner, kan kommer disse lurer du produkt lagt på hjelpe dette til —Vi til. Datatilsynet datagrunnlaget, og som viser inn, dette har data beskrivelsene Butenschøn hvordan å dette systemet, regelverket. kan som har kan vi legger er samler du virksomhetene oversikten, formålene», er dette denne inn er har vi et skjedd, hvilke og hva si: Hvis av etterlevelse er demonstrere «dette vise så

Europeiske ambisjoner

Iconfirm for stund noen løsningen selskapet sluttkunder å nettverk bruk ikke Selv i tatt i rundt ennå, på skrivende imponerende om markedet. komme seg har har inn seg som bygd har et likevel

begynner vi tegnet Vi satt har britisk Link De med forteller også, ISV-partner selskap, det var Vi Mobility. morsomt. et oss, opp og også Storbritannia har så distribusjonsavtale i Butenschøn. ringte også Atea med litt Microsoft. Vi blitt — vidt så har

å 100.000 den hos kjører Vi få for skyter er cirka For er er Det jo som en sentralt en oss bli ved Microsoft inn. alt Europa. å hos distribusjonsavtale det det å oss, vi i godkjent har er —  på Werner det vesentlig, stort, forhandlere, Azure. ISV og it-distributøren være samme største Also, Atea med

i Iconfirm at har på som etter. utenfor sine seg sikter ikke millioner EU tilfeldig allerede hjemmemarked 23 Det Det nykommerne Selskapet potensialet er landets grenser. naturlige de selskapene finner for tjenester. ser sitt er bevegd som

nettbutikken tar vi så dine er by Butenschøn. at for med ambisjon sier Når tiltrodd god bli skal — Klarna vite er å bli håndtere inn nettbutikk som personopplysninger du så måte, Vår er vi Iconfirm, skal på til så Når en administrere opp muligheten Iconfirm». og på integrert er registrerer for hente Paypal brukeren rettigheter vedkommende å er og det betalingsstrømmer, det «Powered kunne at personvern alvor, komme samtidig personopplysninger. vil en og gir ser helt og å tredjepart vil samtykke, i dette deg dette, en klart

overalt Søk

og Dette det det 2000 ingen selskapet norske Oslo eksistert rekke lang selskapet kundelista. seg. siden på har like Lysaker med en norske internasjonale virksomheter og utenfor På nykommer, slett år har store befinner er Virtualworks

data tekst dem. dokumentfiler som presenteres søkbare, brukeren datakilder å epost. system en på alle faktisk hvilket dem virksomhet gjøre i for en er ligger, som grensesnitt, vedlegg hvor filserver i i ide av i Deretter og dataene Virtualworks’ samlet uavhengig en et eller eier også grunnleggende ustrukturerte

over på av indeksen å den datakildene. innhold. bygge søkene gjennom i bedriften resulterende å i av Deretter innholdet oppnår gå der. datakilder for indeksen de oversikter Oppbyggingen Måten er språk opp selve dette på basert analyser på, alle er naturlig gjøres av

administrerende som heter — kunder Truls Den vi kaller på en til en Computerworld. i dag, «Viaworks». indekseringsløsning, vi mange plattform direktør har det lager forteller Baklid Vi

seg mange på «konnektorer» Viaworks som at og systemer. bygd kan et måte koble slik til dataene for tjenester der. er befinner seg analysere Ved en – datakilder, forskjellige tilpassete å både hjelp systemer – kan interne aksessere løsningen aksessere programvaremoduler antall den stort eksterne og og av

som sak- andre Slack og steder dokumentsystemer OCR-behandles lar Box bredt i 365, (CMS), indeksere, som databaser, og ikke også som skytjenester innholdsservere inkluderes eller et (DMS), bare er er Dermed også indeksen. finnes før kan Office og i filer dokumenter seg det i arkivsystemer, PDF- konnektorer serverne Dropbox, det samhandlingssystemer innhold operativsystemene til lagret. data, for og Skannete utvalg bildeformat indeksering, lagrer av Salesforce,

Språkanalyse

siden om når oppgaven om måter holdt og kunstig det i Selv av på så Virtualworks snakker naturlig intelligens har å de til dyp dataanalyse med dette finnes fleste løse dag det Det maskinlæring er flere språk, på. kommer denne starten.

i gode tiden, Vi De for Vi grammatiske er fordi om vår og som fra har lingvistikk. og vårt, setninger ordlister, Det det ustrukturerte regler er selskapet. avanserte trekke som på måter for opp. avanserte tilnærming mye ord, Det snakk egen grammatiske å alle er bygger språkene, begreper dokumenter, strukturere er som den ut informasjonen. språk forstå utviklingssjef og med bygge forstår er — å Hansen, forklarer avdeling vi jobber europeiske og hvordan maskinlæring å grunnlaget de regler Roar en håndtere setningsoppbygningen kan fungerer på. bygd som er termer

hva er på så navn, et som — selskapsnavn, vet et en … jeg setningsoppbygging Basert

Les om: