Gi Mac-en Expresscard

Gi Mac-en Expresscard

Adapter gir Mac-er med Thunderbolt støtte for ExpressCard-tilleggskort.

ExpressCard-tilleggskort benyttes på pc-er blant annet for å gi tilkoblingsgrensesnitt som USB 3.0, eSATA og Firewire for pc-er som ikke har dette fra før. Det kan også benyttes for wlan-kort, gigabit ethernet-nettverkskort, minnekortleser, SSD, lydkort, tv-tuner-kort og også grafikkort.

Mens Macbook Pro 15" tidligere hadde denne kortplassen er det i dag kun 17"-modellen som har den. Mange av Expresscard-kortene som er på markedet for forskjellige oppgaver har drivere for Mac OS X.

ExpressCard er basert på PCI Express-bussteknologien, hvilket gjør at man kan ha høy ytelse mot kortene som kobles til grensesnittet.

LES OGSÅ:

Alt du må vite om Thunderbolt

Sonnet har nå kommet med en Expresscard-adapter som kan kobles til Thunderbolt. I likhet med Expresscard er Thunderbolt basert på PCI Express. Dette mulighet til å få funksjonalitet på systemer som ellers så lett ikke lar seg oppgradere, men som har Thunderbolt-port - som for eksempel Macbook Pro, Macbook Air, Mac mini og iMac.

Direkte rimelig er det imidlertid ikke. Adapteren koster hos for eksempel Other World Computing cirka 150 dollar - altså cirka 800 kroner ekslusive mva., frakt og gebyrer. Det er norske leverandører av produkter fra Sonnet, men vi har foreløpig ikke sett adapteren på det norske markedet. I tillegg vil man trenge Thunderbolt-kabel, som hos AppleStore koster i underkant av 400 kroner. Sonnet leverer selv også en rekke Expresscard som er testet opp i mot adapteren for at kompatiblitet skal være sikret.

Mer informasjon: www.sonnettech.com

LES OGSÅ:

Derfor er Thunderbolt-kabler dyre