-- Gi oss en it-skole!

Egroup i Sandefjord mener politikere først og fremst bør jobbe for å få en it-skole til byen.
SANDEFJORD: Hva er det med Sandefjord? Byen har en definert og strebersk it-politikk og et sterkt næringsliv innen it. Likevel ligger et tilbud om en it-faglig utdannelse langt unna.

-- Den enkleste forklaringen på at det er mye it-aktivitet i Sandefjord er miljøet. Det er tilgjengeligheten på kunnskap om ikt, både teknisk og distribusjon, som sammen med en business-kultur har skapt det miljøet vi har i dag. De fleste kjenner hverandre som kollega, konkurrent, kunde, leverandør eller som venner og familie. Dette skaper en matrise av muligheter for nyetableringer og partnerskap. Hvis kommunen skal legge mer til rette er ikke infrastruktur, eller andre tradisjonelle kommunale tjenester det viktigste, men at det stimuleres til et større it-miljø gjennom en utdanningsinstitusjon, sier Michael Trones, regionssjef i Egroup i Sandefjord.

Han vet det er et ønske det kan bli vanslig å få oppfylt. Høyskolene ligger allerede i Horten, Porsgrunn og på Bø. Å legge enda en høyskole til Sandefjord er lite sannsynlig, men en it-skole på høyt akademisk nivå mener Trones ville vært en god investering.

-- Vi trenger folk med kompetanse til å løfte it frem enda et hakk her i byen.