Gibson med robotgitar

Gibson med robotgitar

Gitarprodusenten Gibson venter storsalg av sin selvstemmende robotgitar.

Gitaristens drøm eller mareritt? Gitarbyggeren Gibson har tatt datateknologien inn i selveste gitaren. Vi innrømmer at " robot gitar" ikke høres mye bedre ut enn sånne luftgitarpakker. Altså, moro for unger, men med lite musikalsk tilknytning.

Det kan hende vi tar feil. Gibson er ikke hvilket som helst merke, men en av verdens mest ærverdige gitarbyggere. Da må det vel bli bra?

Gitaren det handler om selges fra fredag av i en ”limited Edition” for 2 499 dollar. Men du bør trolig være raskt ute for å sikre deg en. Gibson venter at de selger ut lageret på få timer, skriver The Register. Men hva er så spesielt med denne gitaren?

Først og fremst stemmer den seg selv. Dette gjør gitaren via en automatisk stemmingskontroll, en prosessor og stemmeskruer med servomotor. Den kan stemme en streng på få sekunder, ifølge produsenten selv.

For å styre dette har gitaren en ekstra knapp ved siden av de vanlige som med hjelp av led-lys kan fortelle spilleren hva som skjer. Denne knappen, Master Controll Knob, er ifølge selskapet selve hjertet i systemet. Menyen på denne minner litt om knappene på et digitalkamera.

Men la det er ikke være noen tvil om at dette handler om en ekte elektrisk gitar, som baseres på den klassiske Les Paul-modellen, med samme tretyper og oppbygning, og standard et 10'-sett strenger.

Mer om gitaren finner du her.