Gifteklare?

Gifteklare?

Leder i Computerworld 38, 12. november 2004
Ifølge Bergens Tidende snakker mobiloperatørene Chess og Sense om en fusjon av de to selskapene. Idar Vollvik i Chess er taus, mens Kjell Magnus Reitan i Reitangruppen, som eier Sense, løfter litt på sløret.

Han sier at selskapet i en periode har vært i en prosess for å se på muligheten for å finne strategiske partnere som kan komme inn som medaksjonærer. Eller fusjon som vi andre sier.

Sense er nummer tre i mobilmarkedet i Norge. Chess er den friske utfordreren med en løs og ledig gründersjel som primus motor. Det er ikke vanskelig å finne gode argumenter for hvorfor de to skal finne hverandre.

Størrelse gir makt som kan brukes i mange sammenhenger. Og kostnadssynergier vil det alltid være muligheter for å hente ut.

Men det ligger mer bak denne potesielle fusjonen. Betegnelsen "strategiske partnere" innebærer som regel ingenting i praksis, men innenfor kommunikasjonsbransjen er det åpenbare muligheter.

Den mest komplette kommunikasjonsleverandøren i Norge er selvfølgelig Telenor med sine faste, mobile, trådløse og brede alternativer. Konkurrentene bakser i alle slags farvann, men ingen av dem er komplette, det er enten det ene eller det andre som tilbys kundene.

Chess har også et bredbåndstilbud i tillegg til sine mobile tjenester, det har ikke Sense. Med en sammenslåing vil det åpne seg spennende distribusjonskanaler for mobiltelefoni og bredbåndsabonnement.

Det er et skritt videre for den totale kommunikasjonsbransjen i Norge. Det er ikke usannsynlig at et selskap som Nextgentel også vil lukte på mobiltelefoni. Det er en gammel øvelse i andre bransjer å samle mest mulig i en kurv. Det gir enkelhet for kundene og bredde for leverandørene.

Og i vår verden, tøffere totalkonkurranse for Telenor.