Giga-mobil

Giga-mobil

Neste generasjon mobilnett kan gi en overføringshastighet på 1 gigabit per sekund.
Japans største mobiltelefon- selskap oppnådde denne uken 1 gigabit per sekund i overføringshastighet, da de testet fjerde generasjons mobilnettet (4 G).

NTT DoCoMO klarte dette i laboratoriumeksperiment ved å bruke såkalt VSF-Spread OFDM. Dette er en type teknologi som girer opp hastigheten i trådløs datoverføring ved å sende informasjonen i forskjellige ruter, for at hver og en skal kunne bære mer informasjon.

Dataene ble overført i enkelt overføring, men mengden data var for stor for en enkelt antenne, så forskerne måtte bruke fire antenner som hver sendte en strøm med data på 250 mbps (megabit per sekund).

-- Det var et laboratorium-eksperiment og forsøkene ble gjort innendørs. Avstanden var heller ikke stor, sier Takuya Oris som er talsmann for DoCoMo til IDGs egen nyhetstjeneste.

DoCoMo har jobbet med 4G siden 1998. Tidligere i år demonstrerte teleselskapet nedlastingskapasitet på 300 mbps og med en gjennomsnittshastighet på 135 mbps. Dette ble oppnådd ute i felten i en bil som kjørte i 30 kilometer i timen og som på det meste var en kilometer fra basestasjonen.