Gigabyte skal ta norske pc-andeler

Gigabyte skal ta norske pc-andeler

Kvalitetsbevisste og rike nordmenn frister Gigabyte til å selge mer enn bare hovedkort. Nå skal det norske markedet for bærbare inntas.

Gigabyte er et navn mange trolig forbinder med pc-komponenter, gjerne hovedkort. Selskapet er det nest største i verden på nettopp hovedkort, men nå ønsker selskapet også å lokke til seg norske pc-kjøpere.

Etter et par års tilstedeværelse i Europa har turen kommet til våre trakter. Selskapet har nå valgt ut et fåtall forhandlere, blant annet Amentio Datakjeden og Akademika, mens Echoice står for import og distribusjon. PC-Doktor er valgt som hovedforbindelse når det gjelder service i Norge.

I tillegg til normal garantiservice, vil PC-Doktor også tilby utvidet service i form av online chat og hjemmeservice. Enkelte partnere vil også kunne utføre garantiservice lokalt.

Nettbrett, bærbart og stasjonær

Rikdom, merkevarekjennskap og kvalitetsbevissthet er noe av det som gjør Norge til et viktig referansemarked, og som blant annet plasserer oss foran Sverige og Danmark med hensyn til markedsintroduksjon.

Derfor satser Gigabyte på innovasjon som et viktig virkemiddel for å få innpass på det norske markedet.

Ett konkret eksempel på dette er pc-modellen Booktop T1125, som med sin "tre-i-en"-løsning minner om en en slags digital versjon av Kinderegget der man får funksjonalitet som tilsvarer bærbar, stasjonær og lesebrett i en og samme innpakning.

Ved hjelp av en vendbar, trykkfølsom skjerm og en dockingstasjon har Gigabyte laget en pc bygget opp rundt en 11,6-tommers trykkfølsom skjerm. Skjermen kan vris helt rundt, slik at maskinen også kan fungere som et lesebrett.

Core i5

Komponentmessig er T1125 skrudd sammen rundt en Intel Core i5-prosessor, 2 Gb minne og alternativt 320 eller 500 Gb harddisk. Pc-en er dessuten rigget med to grafikkort, ett med strømsparing for øye og ett for mer krevende oppgaver.

Bruksområdene utvides dessuten ved tilkobling til dockingstasjonen, hvor maskinen blant annet får tilgang til DVD-brenner samt en rekke tilkoblingsmuligheter som USB 3.0, eSata og HDMI. Maskinen har også støtte for WLAN og 3G og har ifølge importøren studenter som sin målgruppe.

Maskinen vil selges gjennom Akademika i Norge. Utsalgsprisen vil være 9 499 kroner.

Smart-knapp

Gigabyte har også arbeidet med å forenkle andre deler av brukerens opplevelse av produktet, for eksempel måling av gjenværende batterikapasitet.

Dette er løst med en egen knapp som gir tilgang til en "Smart manager" som gir brukeren mulighet til å slå funksjoner som overklokking, Bluetooth, WIFI, 3G av og på. Grensesnittet gir deg også direkte tilgang til maskinens BIOS, samt til en oversikt over gjenværende batterikapasitet.

To modeller

Den andre modellen som introduseres her på berget er Booktop M1405, en pakke som også rommer ekstra batteri og dockingstasjon.

Dette er en pc med 14 tommers skjerm, Intel Dual Core SU7300-prosessor, 4 Gb minne og 500 Gh harddisk. I dockinstasjonen finnes et eget grafikkkort (Nvidia GeForce GT220) som gir maskinen bedre grafikkytelse. Modellen kommer med Windows 7 Professional installert, både i 32- og 64-bits versjon.

Prisen er satt til 9999 kroner, og maskinen skal selges gjennom Amentio Datakjeden.