Gikk på dagen fra BMC Norge

Mandag skulle Thor Ringstad holde foredrag på First Tuesday. Han fikk sparken i stedet.
Mange var forundret da Norden-sjef Bjørn Mattson fra Finland dukket opp som BMCs foredragsholder på First Tuesday-arrangementet på Rockefeller mandag kveld. Få visste at Mattsons noe famlende inntreden skyldtes at Norges-sjef Thor Ringstad, som skulle ha holdt innledningen, tidligere på dagen måtte forlate sin stilling.

Ringstad bekrefter at han og Mattson mandag "ble enige om" at en ny person skal overta ansvaret for BMC Norge.

Sviktende salg oppgis som grunn for at Ringstad måtte forlate BMC.

-- Jeg kan bekrefte at min avgang har sammenheng med resultatene vi har oppnådd. Det jeg er mest overrasket over, er tidspunktet, sier Ringstad til Computerworld.

Ifølge opplysninger fra BMC Norge fungerer Bjørn Mattson som sjef for BMC Norge. Mattson selv har en litt annen versjon av hva som har skjedd.

-- Dette kan jeg ikke kommentere. Thor Ringstad er fortsatt formelt ansatt i BMC Norge. Du skal være den første som får vite det dersom det blir endringer, sier Mattson på telefon fra København.

Mattson bekrefter at det har vært intern uenighet og at han ser på organiseringen av BMC i Norden.

Bjørn Mattson har tidligere ledet BMC Finland og ble i slutten av april utnevnt til Norden-sjef. Ifølge Computersweden har han fått i oppdrag å innføre den finske partnermodellen i hele Norden og Baltikum.