Gir bedriftene samme beskyttelse som Pentagon

Gir bedriftene samme beskyttelse som Pentagon

ATLANTA: Han mener forebygging er den eneste farbare veien for datasikkerhet. Å vente på angrep for så å slå tilbake tar for lang tid.
ATLANTA: Ifølge toppsjef Tom Noonan har Internet Security Systems løsninger for en rekke problemer bedriftene har slitt med i ti år. Det viktige er å beskytte mot sårbarhet før de som lager ormer og virus finner en måte å utnytte svakhetene.

-- Vi fant opp IDS og VDS (Intruder Detection System, system for oppdagelse av innbrudd. Vulnerability Detection System, system for oppdagelse av sårbarheter -- red. anm.). Nå har vi brakt dette videre og kan tilby norske bedrifter den samme teknologien som sikrer Pentagon og Bank of America, sier Noonan.

Nylig lanserte Internet Security Systems Proventia M-series, en løsning som benytter forebyggende (preemptive) beskyttelse mot innbrudd, ormer, virus, spam og andre sikkerhetstrusler. Ifølge selskapet holder det ikke lenger å vente på at noen skal utnytte en svakhet og så lage motmidler. Slik forebyggende beskyttelse har de til nå hatt i forhold til crackere og ormer.

Bedre føre var

Et eksempel Noonan trekker frem, er Slammer-ormen, som de skal ha hatt beskyttelse mot siden dagen etter at Microsoft offentliggjorde en svakhet i SQLServer. Det gikk et halvt år før Slammer dukket opp, og da reagerte de andre sikkerhetsselskapene med signaturbaserte motmidler. Mens Internet Security Systems' kunder slapp unna.

Internet Security Systems har gått fra IDS til IPS (Intruder Protection System), fra programvare til maskinvare og fra å fokusere på ett spesifikt område til å håndtere et bredt spekter innen datasikkerhet. Det hele basert på å beskytte mot sårbarhet når den oppdages i stedet for å vente til noen utnytter den.

Rene toaletter

I ti år har de jobbet med internettsikkerhet, og mener at de har de beste sikkerhetssystemene på markedet. Internet Security Systems forkortes imidlertid til ISS, og det kan gi assosiasjoner til rengjøring og kantiner i Norge og en del europeiske land.

-- Men vi hadde en episode for noen år siden da danske ISS kjøpte et engelsk toalettrengjøringsfirma. I pressemeldingen var vår børs-ticker brukt, og aksjekursen vår falt 15 prosent. Jeg ble nedringt av rasende investorer som brølte: "Du er i sikkerhetsbransjen. Hva skal du med et rengjøringsfirma". Det var ikke morsomt, sier toppsjef Tom Noonan.

Han mener navnet ikke er noe problem, siden de ikke lenger bruker forkortelsen.

-- Vi presenterer oss ikke som ISS, men skriver og uttaler navnet fullt ut. Jeg går ut fra at misforståelsen bunner i at det er flere toaletter enn datamaskiner i verden, sier Noonan med en latter.

Vil være til stede

Internet Security Systems er representert i Norden med kontor i Sverige, men de har partnere og forhandlere i Norge, store selskaper som HP og Ementor, og mindre som Nova IT. Strategien er gått fra bare å henvende seg til de aller største til den øvre delen av bedriftsmarkedet.

-- Vi vil være der kundene er; altså skal vi være representert lokalt. Da blir vi mer enn et selskap som selger, vi blir mer involvert i bransje og samfunn lokalt. Da bygger vi tillit på et helhetlig grunnlag. "Enterprise"-begrepet varierer med de forskjellige lokale markedene. I Norge betyr det kanskje bedrifter med færre enn hundre ansatte. Det eneste kravet jeg stiller er at virksomheten vår skal være lønnsom. Det har også med tillit å gjøre, sier Noonan.