Gir deg et mobilt alibi

Gir deg et mobilt alibi

Ny programvare gir deg de rette bakgrunnslydene du trenger for komme ut av en pinlig situasjon.
Du er på pub og skal ringe hjem for å si at du må jobbe overtid. Det blir vanskelig med alt bråk og høylydt latter i bakgrunnen. En tur på gaten vil medføre for mye trafikkstøy. Hvor kan du gå for å ringe hjem uten å bli avslørt av bakgrunnslyder?

Det rumenske selskapet Simeda har laget en løsning som kan være redningen for mange mobilbrukere i pinlige situasjoner. Med selskapets SounderCover-programvare kan brukeren legge til ulike bakgrunnslyder under samtalen.

Med et trykk på knappen kan du få lyder fra tannlegen, en arbeidssituasjon eller sirkus for å rundlure personen i andre enden. Har du forsovet deg og vil overbevise sjefen din at du er forsinket på grunn av trafikkø? Værsågod, trykk på "trafic jam"-knappen.

Det er også mulig å forhåndsprogrammere lyder til spesielle personer, slik at den nye bakgrunnslyden automatisk aktiveres når personen ringer deg.

Programvaren fungerer foreløpig bare på Nokia-telefoner. En demo-versjon kan lastes ned fra følgende adresse. En fullversjon koster 10 dollar.