Gir et dagsverk til skolen

Dataforeningen arrangerer "Operasjon skoleverk" for første gang torsdag. De 13.000 medlemmene oppfordres til å gi et dagsverk spekket med it-kompetanse til ungdomsskolen.

Den Norske Dataforenings Landsmøte vedtok i fjor vår å blinke ut en dag i året hvor medlemmene skal yte sin skjerv til A/S Norges fremtid gjennom "Operasjon skoleverk". Tiltaket er inspirert av ungdomsskolens egen "Operasjon dagsverk", og er forankret i ønsket om å styrke it-faget i skolen.

Under Operasjon skoleverk skal Dataforeningens medlemmer selv forestå en it-temadag ved et stort antall skoler over hele landet. Elevene vil blant annet få opplæring, oppgaver og en KvikkSjekk-test på to av Datakortets populære moduler - tekstbehandling og internett/e-post.

Initiativtakerne til Operasjon skoleverk i Dataforeningen er opptatt av at elevene kommer ut av skolen med solide kunnskaper om hvordan teknologien kan brukes til å skaffe konkurransefortrinn i "kunnskapssamfunnet".

-- Handling sier mer enn ord, påpeker styreleder Truls Berg i Dataforeningen.

-- Ambisjoner om å gjøre Norge til et foregangsland innen it er ikke verdt diskplassen de er lagret på om det ikke forankres hos den oppvoksende generasjon. Som en forening med stort samfunnsengasjement, kompetanse og spenn i kunnskaper og talenter, vil vi gi litt tilbake til skolen og morgendagens arbeidstakere, sier han.

-- Derfor arrangerer vi Operasjon skoleverk.

Målet for dagen er at elevene skal ha lært noe om hvordan man søker kunnskap på nett. I tillegg vil KvikkSjekk-testene gi en oversikt over hvilket nivå elevene befinner seg på - noe som vil være svært nyttig ved planleggingen av tilsvarende tiltak i fremtiden.

Mellom 50 og 100 niendeklasser over hele landet vil få besøk av en av foreningens medlemmer torsdag den 30. januar. Dagen legges opp som en landsomfattende konkurranse bestående av et "rebusløp" på internett. Det vanker spennende premier til de beste klassene.

Rebusløpet vil blant annet vektlegge evnen til å skaffe seg kunnskap ved å bruke søkeverktøy på Internett. Elevene skal gjennom seks-syv hovedposter, hvor fag som matte, norsk, engelsk, KRL (kristendom, religion og livssyn) og samfunnsfag vil være viktige elementer integrert i bruken av Internett. De flinkeste og raskeste vil også få tid og anledning til å tråkle seg gjennom flere interessante "sidespor".