Girer opp adsl-utbygging

Girer opp adsl-utbygging

Telenor fremskynder adsl-utbyggingen med ett år. Dermed får 90 prosent av Norges befolkning tilgang til bredbånd allerede innen utgangen av neste år.
I dag er cirka 1.200 telefonsentraler oppgradert til å kunne håndtere adsl-trafikk. 76 prosent av alle Norges husstander har nå tilgang til bredbånd. For å nå den nye målsettingen må totalt 2.100 sentraler oppgraderes.

Telenor sier de vil bruke betydelige ressurser på å bygge ut de resterende 900 sentralene for å komme i mål til nyttår neste år.

-- Vi omdisponerer både folk og litt penger. Dermed skal vi få dette til. Jeg har ingen konkrete tall å gi deg på hva det koster å bygge ut de 900 sentralene, men utstyrsprisene er blitt lavere enn det vi i utgangspunktet budsjetterte med. De resterende ti prosentene av landet har vi forelløpig ingen konkrete planer for, men jeg regner med at det vil komme opp en løsning i løpet av neste år, sier pressetalsmann Dag Melgaard til Computerworld.

-- Enkelte har uttrykt bekymring for at ikke alle kommuner har tilbud om bredbånd og at det ikke er stor nok konkurranse i enkelte lokale markeder. Telenor har som målsetting å tilgjengeliggjøre adsl i alle de 434 norske kommunesentrene innen utgangen av 2005, sier konserndirektør Morten Karlsen Sørby i Telenor.