Gjennombrudd for IPTV

Gjennombrudd for IPTV

SBC, USAs nest største teleoperatør, skal bruke Microsofts programvare for ip-basert tv. Avtalen er verdt 2,5 milliarder kroner.
Microsoft har slitt med å få solgt sin løsning for IPTV, altså overføring av tv-signaler ved hjelp av ip-protokollen. Men nå ser det ut til å løsne. Avtalen med SBC, som ble offentliggjort onsdag, er en av de største IPTV-avtalene noensinne.

Den amerikanske operatøren har testet en løsning for ip-basert tv bygget på Microsoft TV IPTV Edition-plattformen siden juni. SBC vil nå etablere flere større testprosjekter, og planlegger kommersiell lansering mot slutten av 2005. Målet er å ta opp konkurransen med de etablerte kabel-tv-selskapene gjennom å tilby ip-basert tv over telenettet.

Lisensavtalen SBC har inngått med Microsoft løper over ti år og har en samlet verdi på 400 millioner dollar (2,5 milliarder kroner).

Microsofts IPTV-teknologi gjør det mulig å komprimere digitale tv-signaler slik at SBC kan bruke sitt bredbåndsnett til distribusjon av tv-programmer. Like over nyttår begynner teleoperatøren byggingen av nytt høyhastighetsnett som vil nå ut til 18 millioner hjem innen utløpet av 2007. Da vil SBC kunne tilby ip-basert triple play med IPTV, ip-telefoni og internettaksess.

Flere ikke-amerikanske operatører har tidligere inngått avtale med Microsoft om IPTV. På kundelisten står blant annet Swisscom, Telecom Italia og Bell Canada. Amerikanske Comcast satser også på IPTV fra Microsoft.