Gjør kjernesvitsjen dummere

Gjør kjernesvitsjen dummere

HP tar konsekvensen av at kantsvitsjene er blitt intelligente. Dermed kan prisen på kjernesvitsjen reduseres til en firedel.
Som et resultat av oppkjøpet av bedriftsnettverksdelen til Riverstone for et år siden, kan HP nå lansere Procurve Interconnect Fabric 8100-familien. De nye kjernesvitsjene inngår i HPs Adaptive Edge Architecture (AEA), som er en strategi for å gjøre kanten av nettverket mer intelligent.

- 8100-svitsjene er et steg vekk fra den gamle strukturen med kjerne-, distribusjons- og kantsvitsjer, sier Cato Evensen, Procurve-ansvarlig i Norge.

Stor risiko

Ifølge Evensen er det ikke nødvendig å ha store og kostbare svitsjer i kjernen av lokalnettet nå når kantsvitsjene er blitt mer intelligente. I stedet for å kjøpe en kostbar boks til en million kroner, holder det at nettverksansvarlig legger 250.000 kroner på bordet for en "dummere" boks.

- Tilstrekkelig port-tetthet, nok båndbredde og god oppetid er det vi har lagt vekt på i 8100-serien. I moderne nett foretas likevel de viktige avgjørelsene i kantsvitsjene, understreker Evensen.

Slipper driftsstans

En av fordel med enkle kjernesvitsjer er at oppgraderinger og utskiftninger kan gjøres uten at hele nettet må tas med. Procurve 8100 kommer med to redundante blad-svitsjer. Gjennom å begrense trafikken til den ene bladet, kan det andre byttes ut uten driftsstans.

- AEA fører til at nettene blir mer dynamiske. Mens det å bytte kjernesvitsj tidligere medførte stor risiko, kan deler av nettet nå skiftes ut etter behov, sier HPs norske svitsj-general.