Gjør klar for dingsefest i Vegas

Gjør klar for dingsefest i Vegas

I 2006 handler det om HD, bærbar video, hjemmenettverk og moro. Neste uke sparkes CES i Las Vegas i gang.

International Consumer Electronics Show (CES) tiltrekker seg over 100.000 mennesker og 300 selskaper i fire dager i ørkenbyen. Messen åpner 5. januar.

 

Lanseringsplanene for HD-DVD og Blue-ray er noe av det som mange venter spent på. Det er meget sannsynlig at vi får vite når begge formatene kommer på markedet. Trolig vil vi også få se en rekke prototype-spillere. Pioneer har bekreftet at i hvert fall de vil vise frem sin første kommersielle Blue-ray-spiller, ment for PC-er.

 

Boble over av dingser

 

Intel vil bruke CES til å lansere underholdnings-pc-en Viiv. Viiv kombinerer blant annet en to-kjerne-brikke og Windows Media Center Edition og er nok et forsøk på å gjøre pc-en mer spiselig i stua. Messen kommer også til å bli stappfull av bærbare mediaspillere fra forskjellige leverandører.

 

Innimellom disse sektorene vil messen boble over av dingser med alle mulige former og funksjoner. Noen av dem vil gjøre storsuksess, mens andre ender opp som teknologisøppel.

Noe av det vi får se er en bokskanner som automatisk snur sidene etter at de er skannet, et headset med Bluetooth for Skype, en 3D video-teknologi som ser ut som et normalt bilde for de som ikke bruker spesialbriller og en batterilader som gir timevis  med strøm uten å være koblet til et støpsel.