Global Crossing rekonstrueres

Det Singapore-baserte selskapet ST Telemedia kan overta aksjemajoriteten i Global Crossing.
Teleselskapet Global Crossing har vært under såkalt Chapter 11-beskyttelse siden begynnelsen av 2002, noe som innebærer at selskapet er beskyttet mot krav fra kreditorene. På norsk tilsvarer den amerikanske kapittel 11-ordningen konkurs. Nå ser det ut til at selskapet kan stables på beina igjen. ST Telemedia fra Singapore overtar 61,5 prosent av aksjene, mens de resterende 38,5 prosent tilfaller en gruppe kreditorer.

Amerikanske myndigheters "Commitee for Foreign Investment in the United States" (CFIUS) ga for noen uker siden Clobal Crossing klarsignal til å finne utenlandske eiere. Selskapet eier nemlig store mengder fiberkabler i USA, og det har vært spekulert i om myndighetene kunne godta utenlandsk eierskap til disse.

Konkursen i Global Crossing rystet hele telebransjen i 2002 og er blitt stående som et eksempel på overinvesteringene i fiberkabel som ble gjort rundt årtusenskiftet. Selskapet har aktivitet i 27 land og besitter verdens første globale ip-nett. 40 prosent av verdens 500 største selskaper (Fortune 500) er kunder av Global Crossing.