Global hybridavtale til Telecomputing

Global hybridavtale til Telecomputing

Western Bulk kombinerer nettsky med klassisk datasenter for 20 millioner.

En ny femårig driftsavtale for Western Bulk fra Telecomputing er verdt fire millioner i året, og er en av de første rene hybrid-Cloud-avtalene Telecomputing har inngått etter teknologiskiftet varslet før jul.

Da skiftet Telecomputing ut sin virtuelle infrastruktur fra VMware til Microsoft, og var global lanseringspartner for Cloud OS-plattformen til Microsoft.

- For et selskap på størrelse med Western Bulk vil en profesjonell driftsaktør gi økt sikkerhet og en driftsplattform som selskapet kan vokse på i mange år fremover. Samtidig er tydelige tjenestebeskrivelser som dekker våre IT behov, samt kompetansen i selskapet som er fremvist gjennom dokumentasjon, ISO-sertifiseringer, forhandlinger og referanser generelt høy og troverdig, sier Sverre Strøm, IT-sjef i Western Bulk i en pressemelding.

Drift i sky og på kontor

Avtalen innebærer at Telecomputing også skal drifte all lokal maskinvare og infrastruktur i kontorene til Western Bulk. Nettsky og hybrid tjenestelevering skal i sum styrke it-tjenesteleveringen til brukerne hos kunden med heldøgns brukerstøtte og oppetidskrav.

- Det er økte krav til mobilitet og sikkerhet som har ført til at Western Bulk har søkt ekstern driftspartner for sine it-tjenester. Forskjellige enheter og tilgang fra mange steder er et vanlig krav fra moderne brukere, og det vi tilbyr er denne tilgangen innenfor et trygt og sikkert rammeverk i vår «Hybrid Cloud»-løsning, sier Lars David Klausen, salgsdirektør i Telecomputing til Computerworld.

- I tillegg er en slik løsning både robust og skalerbar slik at framtidige krav og behov kan tilpasses på en enkel måte.

Viktig frakt

Norske Western Bulk ASA har kontorer over hele verden og er en av verdens største operatører av Supramax-skip. Dette er en type tørrlasteskip med kapasitet opp til 60 000 dødvekttonn, med andre ord en av de viktigste transportmidlene i verden.

I tillegg til hovedkvarteret i Oslo er det kontorer i Singapore, Seattle, Santiago og Monaco. Selskapet drifter om lag 180 skip.

Avtalen innebærer ikke endringer i bemanningen i Telecomputing. Men lokal brukerstøtte der noen faktisk må ha fysisk tilgang til maskineriet, vil ivaretas av lokale partnere til Telecomputing.